مناسب ترین طبقه ساختمان برای زندگی

مناسب ترین طبقه ساختمان برای زندگی

3 فروردین 1399

ملکی

مناسب ترین طبقه ساختمان برای زندگی
مناسب ترین طبقه ساختمان برای زندگی کدام است؟ برای خرید یا اجاره خانه، کدام طبقه را برای زندگی انتخاب کنیم؟ مناسب ترین طبقه ساختمان برای زندگی فکری است که هنگام خرید یا اجاره خانه در ذهن ما ایجاد می شود که از بین طبقات بالایی، پایینی یا میانی کدام یک مناسب تر است . درگذشته اکثر خانه ها، ویلایی و یا یک یا نهایتا دو طبقه بوده اند که زندگی در طبقه اول و دوم تفاوت چندانی نداشت. اما امروزه با افزایش رو به رشد جمعیت و سبک زندگی های آپارتمانی تعداد طبقات ساختمانها بیشتر و بیشتر شده است و ساختمان ها کم کم به برج تبدیل شده اند.  در این مقاله قصد داریم که به صورت خلاصه و مفید مناسب ترین طبقه ساختمان برای زندگی را با توجه به مزایا و معایب طبقات به شما معرفی کنیم. مناسب ترین طبقه ساختمان برای زندگی

معایب طبقات بالایی

  • مشکلات خروج هنگام بروز حوادث
خروج از ساختمان هنگام بروزحوادث در طبقات بالایی کار دشواری است. حتی با وجود پله های اضطراری شما در هنگام زلزله و آتش سوزی وقتی که در طبقات بالایی هستید باید زمان بیشتری را برای خروج از ساختمان صرف کنید.
  • مشکلات پشت بام
مشکلات پشت بام هم می توان از معایب طبقات بالایی دانست زیرا هر گونه خرابی و رطوبت باعث آسیب رساندن به سقف خانه شما می شود.
  • جابه جایی سخت وسایل
جابه جایی وسایل هنگام اسباب کشی در طبقات بالایی  با پله های فراون کاری دشوار است و هزینه بسیاری برایتان به همراه دارد و ممکن است وسایل شما در هنگام جابه جایی در طبقات  آسیب ببیند.
  • پایین بودن فشار آب
طبقات بالایی معمولا با مشکل فشار آب پایین رو به رو هستند. چرا که پمپ ساختمانها معمولا توانایی رساندن آب با فشار قوی به طبقات بالا را ندارند به خصوص در زمان هایی که ممکن است ساکنین ساختمان هم زمان از آب بیشتر استفاده کنند.
  • وجود گرما
طبقات بالایی همیشه به نسبت طبقات پایینی گرم ترهستند. پس باید از وسایل سرمایشی بیشتری استفاده کنند واین موضوع باعث بالا رفتن هزینه ها می شود.
  • رعایت سکوت
به یاد داشته باشید که در طبقات بالایی به دلیل وجود خانه در طبقات پایین منزل شما باید کمی رعایت ساکنین رو به جا بیاورید واز سرو صدا زیاد بپرهیزید.
پیش خرید آپارتمان در تهران

مزایا طبقات بالایی

  • چشم انداز زیبا
اولین ویژگی که از طبقات بالایی در ذهن ما تداعی میشود چشم انداز زیبا و تماشایی آن است که می توان دید گسترده ای به مناظر شهر داشت و این مزیت می تواند در روحیه شما بسیار موثر باشد.
  • هزینه پایین وسایل گرمایشی
همانطور که گفتیم طبقات بالا گرم تر از طبقات پایین هستند و در فصول سرما  به وسایل گرمایشی کمتری نیاز است.
  • سرقت کمتر
معمولا در طبقات بالایی  سرقت کمتر از خانه ها رخ میدهد چرا که سارقان برای جابه جایی وسایل منزل دچار مشکل می شوند و نمی توانند به راحتی به طبقات بالایی دسترسی پیداکنند و اسباب و وسایل را با آن همه پله به پایین هدایت کنند.
  • نبود حشرات
در طبقات بالایی امکان وجود حشرات بسیار اندک است، در فصول گرما که حشرات موذی در اطراف ما زیاد می شوند ساکنین طبقات بالا از نبود حشرات لذت می برند چرا که این حشرات قادر به رفتن به طبقات بالایی و ارتفاع زیاد را ندارند.
  • کاهش سرو صدا
سرو صدا در طبقات بالا بسیار کم است چرا که هم رفت و آمد و تردد در راه پله ها اندک است و هم خانه ایی بالای خانه شما نیست که سر وصدای آن شما را اذیت کند. مناسب ترین طبقه ساختمان برای زندگی

معایب طبقات پایینی

  • وجود سرما
طبقات پایینی معمولا سردتر ازطبقات بالایی هستند پس نیاز بیشتری به وسایل گرمایشی وجود دارد واین خود باعث بالا رفتن هزینه برای شما می شود.
  • سرو صدا زیاد
یکی دیگر از معایب زندگی در طبقات پایینی سروصدا است چرا که خانه های دیگر در طبقات بالایی روی خانه شما وجود دارد و هم چنین امکان تردد و رفت وآمد در طبقات پایینی بیشتر است.
  • وجود حشرات
امکان وجود حشرات در طبقات پایین در خانه شما بیشتر است چرا که حشرات راحتر وارد خانه های شما در طبقات پایینی می شوند البته باید توجه داشت که برای نبود حشرات در منزل راهکارهای مناسبی وجود دارد و نیازی به نگرانی نیست.
  • امکان سرقت بیشتر
امکان سرقت در طبقات پایینی بیشتر وجود دارد پس حتما احتیاط کنید و از راهکارهای محافظتی استفاده کنید.

مزایا طبقات پایینی

  • دسترسی راحت
دسترسی راحت به خانه به خصوص برای افراد مسن در طبقات پایینی راحتتر است  و هنگام اسباب کشی به راحتی می توانید وسایل خود را جابه جا کنید.
  • فشار آب قوی
فشار آب در طبقات پایین بیشتر است و اکثرا مواقع ساکنین با فشار آب مشکلی ندارند.
  • استفاده کم تر ازوسایل سرمایشی
طبقات پایینی خنک تر از طبقات بالایی هستند و در فصول گرم سال نسبت به طبقات بالایی از وسایل سرمایشی کمتری استفاده میکنند واین موضوع  باعث صرف جویی در مصرف برق و هزینه میشود.
  • نبود همسایه پایینی
در طبقات پایینی به راحتی اجازه دویدن به بچه ها را بدهید و تا حدی می توانید  سر و صدا کنید. چون خانه ایی در طبقه پایین خانه شما نیست که بخواهید نگران آن باشید .
  • خروج راحت از ساختمان
هم چنین هنگام خروج در مواقع اضطراری مانند آتس سوزی و زلزله می توانید به راحتی و سریع از خانه خارج شوید.
خرید خانه در تهران

مزایا و معایب طبقات میانی

احاطه شدن توسط همسایگان با توجه به مزایا و معایب طبقات بالایی و طبقات پایینی بهترین و مناسب ترین طبقه در ساختمان برای زندگی طبقات میانی هستند چرا که نه مشکلات فشار آب و گرمای طبقات بالایی را دارند نه مشکلات سر و صدا و سرمای طبقات پایینی  و به دلیل این که توسط واحد های دیگر احاطه شده اند امکان سرقت در طبقات میانی کمتر است. البته باید گفت که طبقات میانی هم مشکلات خاص خود را دارند زیرا هم ممکن است سرو صدا طبقات بالایی را داشته باشند و هم درهنگام رفت وآمد در راه پله ها و منزل خود حواسشان به سرو صدا باشد. گاهی اوقات این سوال برای ما به وجود می آید که مناسب ترین طبقه ساختمان در هنگام زلزله کدام طبقه است؟ مناسب ترین طبقه ساختمان برای زندگی

مناسب ترین طبقه ساختمان در هنگام زلزله

مناسب ترین طبقه ساختمان در هنگام زلزله بستگی به ساخت آن ساختمان دارد. یعنی نمیتوان بدون اطلاع از وضعیت ساختمان این نظر را داد که طبقات بالا بهتر است یا طبقات پایین . اگر ساختمان با رعایت اصول ایمنی ساخته شده باشد که کل ساختمان مقاوم می باشد. اما معمولا طبقات پایینی در برابر زلزله مقاوم تر از طبقات بالایی هستند. البته باید گفت گاهی شدت زلزله طوری است که طبقات پایینی آسیب بیشتری می بنیند و گاهی شدت زلزله  میزان خسارت در طبقات بالایی را افزایش می دهد . اما همانطور که گفتیم هنگام زلزله خروج در طبقات پایین راحتر است چرا که هنگام زلزله  استفاده از راه پله و آسانسور کار بسیار خطرناکی است.  پس اگر در طبقه ایی از ساختمان بودید که امکان خروج را نداشتید بهترین کار این است که در جایی امن پناه بگیرید و از وسایل سگین و ناپایدار دوری کنید.

گران ترین طبقه ساختمان

در ابتدا باید دید ساختمانی که برای خرید انتخاب شده است دارای آسانسور است یا نه. اگر ساختمان آسانسور نداشته باشد طبقه اول و دوم معولا گران تر از طبقات دیگر هستند اما اگر ساختمان دارای آسانسور بود معمولا طبقات بالا گران تر از طبقات پایینی هستند. وجود نور کافی و دید مناظر باعث می شوند که اکثر افراد به طبقات بالایی رو بیاروند و از خرید طبقات پایین پرهیز کنند. با خواندن این مقاله و با توجه به معایب و مزایا طبقات بالایی و پایینی و طبقات میانی متوجه شده اید که هر طبقه از ساختمان مشکلات و همینطور مزیت های خاص خود را دارد و شما نمی توانید صراحتا  بگویید که درکل مناسب ترین طبقه ساختمان برای زندگی کدام طبقه است، بلکه شما می توانید با توجه به سلیقه و سبک زندگی  و معیارهای خاص خود در زندگی تصمیم بگیرید که مناسب ترین طبقه برای شما کدام طبقه ساختمان برای زندگی کدام طبقه می باشد.