شهر قزوین ؛معرفی بزرگترین قطب صنعتی ایران

شهر قزوین ؛معرفی بزرگترین قطب صنعتی ایران

7 تیر 1403

محله گردی

شهر قزوین ؛معرفی بزرگترین قطب صنعتی ایران

در این مطلب به معرفی شهر قزوین پرداخته ایم اگر قصد خرید آپارتمان در قزوین و یا اجاره آپارتمان در قزوین را دارید این مقاله اطلاعات مفید و کاربردی از تاریخچه تا امکانات و جاذبه های گردشگری به شما خواهد داد. لطفا تا آخر این مطلب ما را همراهی کنید.

فهرست مطالب

تاریخچه شهر قزوین

نام دیگر شهر قزوین

جمعیت شهر قزوین

معرفی شهر قزوین

آب و هوای شهر قزوین

سوغاتی شهر قزوین

جاذبه های شهر قزوین

معرفی مراکز درمانی

فاصله قزوین تا تهران

تاریخچه شهر قزوین

تاریخچه شهر قزوین به حکومت ساسانیان برمی‌گردد در زمان های قدیم این شهر شاه‌راه اقتصادی جاده ابریشم، محل عبور تجاری بود که کالاهای خود را از سمت شرق به سمت غرب انتقال می دادند.  شهر قزوین در دوران حکومت صفوی به مدت ۵۷ سال پایتخت ایران بود به همین منظور دارای اماکن و موزه‌های تاریخی متعددی است. نکته مهم در رابطه با قزوین این است که به لحاظ تعداد آثار تاریخی رتبه اول در کشور و رتبه سوم در جهان را دارد. از آثار قدیمی و باستانی این شهر می توانیم به قلعه سمیران، مسجد جامع قزوین، حمام قجر، میمون قلعه، آب انبار سردار، کاخ چهل ستون، امامزاده حسین، خیابان سپه (نخستین خیابان کشور) و پیغمبریه اشاره کنیم.

نام دیگر شهر قزوین

آنطور که در کتوب باستانی یونان نوشته شده در آن زمان قزوین "راژیا" نام داشت. همچنین در نوشته‌ های اروپایی آنطور که از شواهد پیداست قزوین با نام "آرساس" یا "آرساسیا" مشهور بود.  همچنین اشکانیان این شهر را به نام مؤسس آن یعنی"اردپا" می‌خواندند؛ از طرفی ساسانیان نام قزوین را "کشوین" به معنای سرزمینی که نباید از آن غافل شد" نامیده بودند. در برخی از کتاب ها نام این شهر "قسوین" به معنای شهری که مردمی پر صلابت و استوار دارد نامیده شده‌ است. امروزه باستان شناسان و مورخان نیز این شهر را عربی شده "کاسپین" می‌دانند و معتقدند که قوم کاسپی ها که در آن زمان در سواحل دریای کاسپین سکونت داشتند با گذشت زمان مهاجرت کرده و شهر قزوین را به وجود آوردند.

جمعیت شهر قزوین

در رابطه با جمعیت شهر قزوین باید گفت که این شهر نه زیاد پر جمعیت است و نه کم جمعیت و از لحاظ جمعیت در رتبه 21 استان های ایران قرار دارد.  بر اساس گزارش ارائه شده از مرکز ملی آمار ایران جمعیت استان قزوین تا پایان سال ۱۴۰۰ بیش از یک میلیون ۳۰۰ هزار نفر می باشد. 

معرفی شهر قزوین

در ادامه به معرفی شهر قزوین خواهیم پرداخت. شهر قزوین که مرکز استان قزوین می باشد در غرب تهران و کرج واقع شده، موقعیت جغرافیایی قزوین به گونه ای است که از سمت شمال به لاهیجان، از سمت شمال شرق به رازمیان، از جنوب شرق به الوند، از سمت شرق به محمدیه و بیدستان، از سمت غرب به محمودآباد نمونه از سمت شمال غرب به منجیل ، از سمت جنوب به شهر صنعتی لیا، از جنوب غرب به اقبالیه متصل می شود.

قزوین یکی از بزرگترین قطب های صنعتی ایران به شمار می رود. این شهر دارای معدن های بزرگ سرب، روی ،مس و گچ می باشد. وجود اقوام مختلفی مانند قوم فارس، کرد، لر، ترک و تات چند ملیتی بودن قزوین را نشان می دهد. اگر می خواهید از زبان مردم این شهر بدانید باید بگوییم که زبان مردم این منطقه فارسی است البته ناگفته نماند که به برخی از ساکنین این شهر به زبان های مراغی، ترکی، لری، تاتی و مراغی نیز صحبت می کنند.

این شهر قدیمی و باستانی به دلیل قرارگیری در مسیر ارتباطی شرق به غرب و جنوب به شمال کشور وهمچنین مجاورت به شهرهای تهران و کرج، و در اختیار داشتن شهرک های صنعتی متنوع و نیز امکانات رفاهی مناسب دیگر نظیر مراکز آموزشی و دانشگاه دولتی و غیردولتی مانند دانشکاه علوم پزشکی قزوین ، دانشگاه آزاد باراجین و از همه مهمتر دانشگاه بین المللی امام خمینی در جایگاه بسیار مناسبی در کل کشور قرار گرفته است.

جالب است بدانید که شهر قزوین به علت داشتن شهرک‌های صنعتی متنوع در محدوده خود و همچنین مهاجرت افراد برای یافتن شغلی یهتر و زندگی با کیفیت تر و همچنین مراکز فرهنگی و آموزشی، در حال حاضر یکی از شهرهای گرانقیمت بازار مسکن می باشد؛ به‌ گونه ای که از سال ۱۳۹۱ به بعد قزوین به لحاظ گرانی ملک و هزینه‌های زندگی پس از شهر تهران در رتبه دوم کشور قرار گرفت.

آب و هوای شهر قزوین

در رابطه با آب و هوای شهر قزوین باید گفت که این شهر آب‌ و هوای نیمه‌ خشک و نیمه سرد دارد. قزوین در فصل زمستان سرد و در فصل تابستان گرم و خشک می باشد. متوسط دمای سالانه در شهر قزوین حدود ۱۵-۱۶ درجه سانتی‌گراد می باشد. در فصل زمستان‌ دمای هوا به زیر صفر نیز می رسد و بیشتر بارش برف و باران نیز اتفاق می افتد. همچنین در فصل تابستان‌ دمای هوا به بالای ۳۵ درجه سانتی‌گراد نیز می‌رسد.

سوغاتی شهر قزوین

در رابطه با موضوع سوغاتی شهر قزوین در ابتدا باید گفت که این شهر سوغاتی های معروف و خوراکی های بسیار خوشمره ای دارد به عنوان مثال پسته و باقلوا از سوغاتی های معروف این شهر به شمار می رود همچنین شیرینی های سنتی مختلفی از جمله نان بادامی قزوین (شیرینی بادامی)، شیرینی اتابکی (شیرینی ولیعهدی) ، نان نخودی قزوین (شیرینی نخودی)، نان چرخی باقلوای لوزی، باقلوای پیچ یا گل رز، شیرینی پادرازی، ، نان برنجی (شیرنی برنجی)، نان قندی (شیرینی قندی)، نان نازک (نازک پسته‌ای) از دیگر سوغاتی شهر قزوین محسوب می شوند.

جاذبه های شهر قزوین

جاذبه های شهر قزوین بسیار متنوع و زیبا است . این شهر آثار قدیمی و باستانی مختلفی دارد و یکی از شهرهای مهم فرهنگی و گردشگری کشور محسوب می شود: از جاذبه های شهر قزوین می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • خیابان سپه

  • باغستان سلطانیه

  • کاخ چهل ستون

  • حمام قجر

  • آب انبارهای قزوین

  • آرامگاه امامزاده حسین
  • پل معلق قزوین

  •  موزه تاریخ و فرهنگ قزوین

  • مسجد جامع قزوین

  • قلعه تاریخی الموت و دریاچه اوان

فاصله قزوین تا تهران

فاصله قزوین تا تهران 146 کیلومتر است که با استفاده از خودرو این مسیر کمتر از دو ساعت طول می کشد. اگر از قزوین تا تهران در حال حرکت باشید از شهرهای، کرج، هشتگرد، آبیک و زیباشهر عبور خواهید کرد.

معرفی مراکز درمانی

این شهر همانند دیگر شهرهای کشور دارای مراکز درمانی تخصصی و فوق تخصصی متعددی است. از جمله مراکز درمانی این شهر می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • بیمارستان بوعلی سینا (مخصوص بیماری های قلبی)
  • بیمارستان شهید رجایی (مخصوص تصادفات و ارتوپدی)
  • بیمارستان قدس (مخصوص کودکان)
  • بیمارستان کوثر (مخصوص زنان و زایمان)
  • بیمارستان دهخدا
  • بیمارستان پارس
  • بیمارستان پاستور
  • بیمارستان دولتی ولایت
  • بیمارستان فوق تخصصی مهرگان