فرش دستبافت، چند روش موثر و ساده برای شستن آن!

فرش دستبافت، چند روش موثر و ساده برای شستن آن!

4 مهر 1403

دانستنی

فرش دستبافت، چند روش موثر و ساده برای شستن آن!

فرش دستباف، یکی از اقلام مهم صادراتی و به طور کلی نماد ملت ایران محسوب می شود که در سطح بین‌الملل به خوبی شناخته شده و مورد تایید همگان قرار گرفته است. ایران در تولید فرش با کیفیت و مناسب، به ویژه فرش دستباف در جهان سهم چشمگیری دارد، همین امر باعث پیشرفت کشور در صنعت فرشبافی شده است. فرش‌ دستباف یکی از محصولات کهن ایرانی به شمار می‌رود که در سرتاسر جهان از محبوبیت ویژه ای برخوردار است. این فرش ها ممکن است به دلیل استفاده روزانه در معرض آلودگی و گردو غبار قرار گیرند بنابراین شستشو و نظافت آنها امری ضروری است و قواعد خاص خود را دارد به خصوص اگر فرش شما دستبافت باشد. ما در این مقاله قصد داریم شما را با چگونگی تمیز کردن فرش دستباف بدون هیچ آسیبی آشنا کنیم.با ما همراه باشید.

فرش دستبافت

پروژه میلینیوم محمودآباد

گام اول: غبار فرش را بگیرید!

در مرحله اول قبل از شستشو باید فرش را غبارگیری کنید .دو روش وجود دارد یکی از این راه ها این است که برای از بین بردن گرد و خاک ، فرش را بتکانید، یا با چوب بر پشت قالی بکوبید دقت کنید که ضربات چوب محکم نباشد که به بافت فرش لطمه بزند. اگر فرش شما کمی کهنه و قدیمیست هرگونه ضربه شدید باعث وارد شدن آسیب های جبران ناپذیری به آن میشود. یکی دیگر از راه ها استفاده از جاروبرقی است امروزه که برای نظافت خانه از جاروبرقی استفاده می شود، گرد و غبار زیادی درون فرش باقی نمی ماند که به غبارگیری نیاز باشد. یکی از روش های غبارگیری، غبارگیری مکانیکی است این کار در منزل امکان پذیر نیست و فقط در قالیشویی با توجه به کیفیت فرش انجام می گیرد.

چرا غبار گیری می کنیم؟

بهتر است فرش های دارای گرد و غبار را قبل از شستشو غبارگیری کنید زیرا گرد و غبار در حین شستشو تبدیل به گل شده و در مغز فرش باقی می ماند و به مرور زمان سبب پوسیدگی فرش می شود.

شستن فرش

پروژه گرندپارک فردیس

گام دوم: شستن فرش با آب سرد

پس از غبارگیری فرش را روی سطح شیب دار قرار داده و شستشو را شروع کنید. برای شستشو آب باید در دمای معمولی و به صورت دوشی باشد، دقت کنید فرش دستبافت حتی فرش ماشینی را با آب گرم نشویید.

چرا نباید فرش دستبافت را با آب گرم شست؟

شستشوی فرش دستبافت با آب گرم رنگ پس میدهد و باعث می شود در قسمت های روشن فرش تثبیت شود به همین دلیل رنگبرداری آن سخت و پرهزینه است. شستن فرش دستبافت با آب گرم و فرش هایی که جنس آنها از پشم و ابریشم یا گره های ابریشمی است پس از شستشو کیفیت خود را از دست میدهند.

شستن فرش دستبافت

گام سوم: از شوینده مناسب و مخصوص استفاده کنید!

توجه داشته باشید به هیچ وجه از مواد قلیایی برای شستن اینگونه فرش ها استفاده نکنید. بهتر است از شوینده های خنثی مانند پودر دستی که در آب حل شده یا شامپوی فرش استفاده کنید اگر روی فرش سما لکه های چربی است از مایع ظرفشویی یا پودر صابون حل شده استفاده کنید این محلول ها ایده خوبی برای از بین بردن لکه چربی است.

خشک کردن فرش

گام چهارم: طریقه خشک کردن فرش دستباف!

بهتر است فرش های دستباف را پس از شستشو  لوله نکنید. ابتدا با پارو آب گیری نموده و پرز آن را با دستمال نخی یا حوله ای بگیرید به همان حالت یک یا دو ساعت روی زمین قرار دهید تا آب آن کاملا خارج شود این کار برای این است که قسمت هایی که رنگ پس می دهد با قسمت های دیگر فرش تداخل پیدا نکند. نکته اخر این است، نباید پس از لوله کردن فرش درون آن آب بگیرید همینطور هنگام پهن کردن فرش دوباره روی ریشه آن آب نگیرید زیرا با این کار ریشه های آن به طور قطع زرد خواهد شد. فرش نیمه مرطوب خود را از پشت، در نور غیرمستقیم خورشید و در معرض هوا پهن کنید.