انواع سبک دکوراسیون داخلی ؛معرفی 30 سبک محبوب 2024

انواع سبک دکوراسیون داخلی ؛معرفی 30 سبک محبوب 2024

10 آبان 1403

دکوراسیون

انواع سبک دکوراسیون داخلی ؛معرفی 30 سبک محبوب 2024

اگر قصد دارید دکوراسیون منزل خود را تغییر دهید ما در این مقاله شما را با انواع سبک دکوراسیون داخلی آشنا می کنیم. این سبک های دکوراسیون محبوب ترین و پرطرفداران ترین سبک های 2024 شناخته شده اند.

پروژه گرندپارک فردیس

انواع سبک دکوراسیون داخلی

1.سبک اسکاندیناوی

این سبک در آغاز قرن بیستم در شمال اروپا پدیدار شد. در واقع سبک اسکاندیناوی از کشورهایی مانند سوئد، دانمارک، نروژ، فنلاند و ایسلند می آید. این سبک دکوراسیون خطوط ساده و ارتباط مستقیم با طبیعت را ترجیح می دهد. زمستان های سخت و طاقت فرسای اسکاندیناوی، که در آن نور خورشید کمتر پدیدار می شود، ساکنان را مجبور به ایجاد مکان های راحت و گرم می کند. این سبک با استفاده از مواد طبیعی مانند چوب (کاج، راش، بلوط یا توس) متمایز می شود. چوب بافت طبیعی و گرمای بصری به فضا می بخشد. در سبک اسکاندیناوی رنگ های روشن بیشتر غالب هستند و فضایی آرام و روشن ایجاد می کنند.

مبلمان اسکاندیناوی ساده، کاربردی و راحت است. آنها این ایده را منعکس می کنند که هر شی باید هدف مشخصی داشته باشد. پنجره‌های بزرگ، نمونه‌ای از معماری نوردیک، نور طبیعی را که یک عنصر حیاتی در این فضاهای داخلی است، وارد می‌کند. با انتخاب سبک اسکاندیناوی، فضایی مینیمالیست و دلپذیر ایجاد خواهید کرد.

دکوراسیون اسکاندیناوی

2.سبک مدرن

سبک مدرن مربوط به دهه 1950 است. معمارانی همچون لوکوربوزیه در فرانسه و والتر گروپیوس و لودویگ میس ون در آلمان، (پیشگامان باهاوس) نقش کلیدی در توسعه این سبک ایفا کردند. سبک مدرن با خطوط تمیز و اشکال هندسی متمایز می شود. موادی مانند بتن، شیشه و فلز در این سبک غالب هستند. رنگ های اصلی مانند سیاه، خاکستری یا سفید در این سبک خنثی می باشند اما رنگ های روشن نیز در آن وجود دارند. در سبک مدرن نور طبیعی در مرکز قرار می گیرد و فضای داخلی را به بیرون متصل می کند.

معماران اشکالی را طراحی می کنند که مستقیماً به نیازهای عملکردی پاسخ می دهند و تمام تزئینات را رد می کنند. در حقیقت هدف آنها ایجاد یک محیط مینیمالیستی، بدون نیازهای اضافی می باشد. سبک مدرن با گسستن به گذشته و تعهد به بهبود زندگی روزمره متمایز می شود.

سبک دکوراسیون مدرن

3.سبک سنتی

طراحی سنتی از سبک کلاسیک گذشته الهام گرفته شده است. این سبک اغلب دارای کارهای چوبی حکاکی شده، جزئیات تزئین شده و پارچه های غنی است. مبلمان و دکور معمولاً گران قیمت و مجلل هستند و این سبک را برای کسانی که می‌خواهند ظاهری با کیفیت در خانه خود داشته باشند عالی می‌کند.

اگرچه سنتی از سبک های طراحی کلاسیک اروپایی الهام گرفته شده است، اما سنتی به معنای قدیمی بودن نیست. آسایش و آشنایی را به ارمغان می آورد که هر فضایی را دلپذیر و گرم می کند. مبلمان ظریف، سنگین و روکش‌دار هستند، اغلب با طرح‌های گلدار و روکش‌های چوبی تیره مانند افرا، گیلاس یا چوب ماهون. مبل های روی پایه، لوازم جانبی طلایی و نقره ای، قالب ها، بالکن ها و ستون ها را در نظر بگیرید.

تقارن یک موضوع رایج در سبک سنتی است. هماهنگی، نظم و انسجام در طراحی اتاق‌ها که حول یک عنصر مرکزی مانند شومینه سازماندهی شده‌اند، برجسته است. یک عنصر قابل پیش بینی و راحتی وجود دارد که آن را به یک کلاسیک جاودانه تبدیل می کند.

4.سبک مدرن میانه قرن

این سبک از معماری و مبلمان دهه 1950 و 1960 الهام گرفته شده است. در سبک مدرن میانه قرن اغلب از خطوط ساده، عناصر چوبی و رنگ های پاستلی استفاده می شود. مبلمان اغلب التقاطی و منحصربه‌فرد هستند و برای کسانی که می‌خواهند کمی شخصیت به فضای خود اضافه کنند، انتخابی عالی می باشد.

در این سبک از پلاستیک، تخته سه لا و روکش چوب برای ایجاد خطوط تمیز و اشکال ساده استفاده می شود. این سبک رنگ های قرمز روشن، نارنجی، زرد و همچنین قهوه ای و سبز خاکی را ترجیح می دهد که برای افرادی که عاشق رنگ در فضای خود هستند، گزینه بسیار خوبی محسوب می شود.

5.سبک بوهمی

سبک بوهمی مظهر آزادی و خلاقیت است که در آغاز قرن نوزدهم در فرانسه متولد شد، این سبک ریشه در محله‌های کولی‌های پاریس دارد. این سبک به دلیل فقدان قوانین آن متمایز می شود. این سبک ترجیح می دهد مواد، الگوها و رنگ ها بدون محدودیت ترکیب شود. نکته اصلی سبک بوهمی ایجاد یک فضای آرام می باشد که بیش از همه برای رفاه شخصی طراحی شده است.

سبک بوهمیایی استفاده از مواد طبیعی مانند چوب های عجیب و غریب و پنبه را ترجیح می دهد. منسوجات طرح دار و اقلام دست ساز حس اصالت و گرما را به فضا می بخشد. در این سبک رنگ ها غنی و خاکی هستند.  دکوراسیون سبک بوهمی مترادف با آزادی و بیان شخصی است. رنگ های قوی، الگوهای گرافیکی و منسوجات متنوع با هم ترکیب می شوند تا فضایی التقاطی و هنری ایجاد کنند. مبلمان و اشیایی که در طول زمان پیدا می‌شوند، داستانی منحصر به فرد را روایت می‌کنند و در واقع فضای آرام آن یک خلاقیت ایجاد می‌کند.

6.سبک صنعتی

سبک صنعتی ریشه در کارخانه‌های قرن نوزدهم دارد و در خانه‌های مدرن شهری ابداع شده است. این سبک با استفاده از مواد خام مانند فلز، چوب کهنه و آجر اکسپوز مشخص می شود. مبلمان صنعتی مستحکم و کاربردی است. آنها اغلب دارای روکش های پتینه شده هستند که شخصیت فرسوده آنها را برجسته می کند. رنگ‌های غالب عبارتند از: مشکی، خاکستری آنتراسیت، خاکی و سنگی که ظاهر خام و اصیل فضا را تقویت می‌کند.

این سبک ساختارهای قابل مشاهده را برجسته می کند. لوله‌ها، تیرهای فلزی و دیوارهای آجری در معماری داخلی ادغام شده‌اند و بر جنبه کاربردی فضاها تأکید دارند.

در نهایت، سبک صنعتی برای افرادی که به دنبال فضای داخلی ساده و پر شخصیت هستند، ایده آل است. این جذابیت ساختمان های صنعتی را با رویکردی مدرن در طراحی ترکیب می کند. این سبک فضایی منحصر به فرد را ارائه می دهد که در آن اصالت مواد خام با زیبایی شناسی کاملاً معاصر ترکیب می شود. دیوارهای آجری، تیرهای فولادی و عناصر تزئینی قدیمی، فضایی شهری و اصیل را فراهم می کنند. مبلمان صنعتی فلزی و چوبی حسی از استحکام را به هر خانه ای می بخشد.

7.سبک مینیمالیستی

سبک مینیمالیستی همه چیز را بر روی سادگی و عملکرد متمرکز می کند. فضاهای مینیمالیستی با خطوط تمیز، رنگ های خنثی و عدم وجود زواید مشخص می شوند. مبلمان به دلیل مفید بودن با دقت انتخاب می شوند و هر عنصر به راحتی جای خود را پیدا می کند. این سبک به دلیل ایجاد آرامش ، به هم ریختگی را از بین می برد و فضایی آرام ایجاد می کند. 

دکوراسیون مینیمالیستی در سال های اخیر محبوبیت زیادی به دست آورده است. طراحی داخلی مینیمالیستی با استفاده از مواد محدود، رنگ های خنثی، اشکال ساده و اجتناب از مبلمان بیش از حد، برای دستیابی به شکلی از ظرافت مدرن به دست می آید. اگرچه ظاهر نهایی دکوراسیون مینیمالیستی ممکن است ساده و بدون دردسر به نظر برسد، اما دستیابی به این نوع سادگی می تواند گاهی اوقات نیز پیچیده باشد.

در این سبک پالت رنگ عمدتا تک رنگ است. یک فضای طراحی شده مینیمالیستی شامل یک چیدمان بسیار باز و استفاده از مبلمان خوش ساخت و راحت می باشد. هدف همه اینها ایجاد فضایی آرام بخش و دلپذیر، با زیبایی شناسی جاودانه است.

8.سبک معاصر

این سبک از نظر کارایی و ارگونومی بسیار شبیه به سبک مدرن است  سبک معاصر با خطوط تمیز، اشکال هندسی و مواد مدرن مانند شیشه، فلز و بتن مشخص می شود. رنگ‌های خنثی برای ایجاد نقاط کانونی در این سبک قابل مشاهده هستند. این سبک به لحاظ رنگ‌، همانند سبک مدرن، بسیار آغشته به رنگ‌های خنثی مانند سفید، بژ، آنتراسیت و مشکی است تا با لمس‌های برجسته رنگ در هماهنگی با محیط احیا شود.

9.سبک ایتالیایی

سبک ایتالیایی رنگ های کلاسیک و شناخته شده جهانی را پرورش می دهد. اینگونه است که بر سایه های خنثی و طبیعی با رنگ های مایل به سفید، بژ، خاکستری، اکرو، خاکستری، قهوه ای... به رنگ های پوشاننده و آرامش بخش تاکید می کند در سبک ایتالیایی، از رنگ‌های تند مانند آبی، سرخ، زرد، صورتی و سبز استفاده می‌شود. همچنین در این سبک از تزئینات موزاییکی ، کف‌پوش چرمی، مبلمان چوبی و ... استفاده می شود.

10.سبک وینتیج

سبک وینتیج به عناصر گذشته زندگی دوم می بخشد. بنابراین، مبلمان و اشیاء یکپارچه سازی با سیستم عامل، شخصیت و حس نوستالژی را به فضاهای داخلی می بخشند.

11.سبک ژاپنی

سبک ژاپنی تلفیقی زیبا و متعادل از مینیمالیسم ژاپنی و طراحی اسکاندیناوی است، دو رویکرد در طراحی داخلی که به دلیل سادگی، کارایی و زیبایی آرامش بخشی شناخته شده است. این سبک فضایی هماهنگ و آرام ایجاد می کند و خطوط تمیز، مواد طبیعی و پالت رنگی ملایم را برجسته می کند.

12.استایل شیک کهنه

استایل شیک کهنه، به لطف استفاده از مبلمان قدیمی و عناصر پتینه شده، فضایی رمانتیک را منعکس می کند. که اغلب با رنگ های پاستلی و الگوهای گل همراه است.

13.سبک مدیترانه ای

با یادآوری مناطق ساحلی مدیترانه، سبک مدیترانه ای با رنگ های گرم مانند خردلی یا سفالی مشخص می شود. بافت های طبیعی مانند آهک؛ و عناصر معماری مانند طاق. در سبک دکوراسیون مدیترانه ای
استفاده از رنگ‌های روشن و نقش‌های جسورانه در پارچه‌ها، فرش‌ها و قطعات برجسته رایج می باشد. دیگر لوازم جانبی پرطرفدار در این سبک عبارتند از: آویز دیواری، ظروف شیشه ای، آینه و فانوس .

14.سبک آرت دکو

سبک آرت دکو قبل از جنگ جهانی اول، در زمانی که طومارها و اشکال ارگانیک آرت نوو غالب بود، مطرح شد. در این سبک تقارن، نظم های کلاسیک (اغلب بسیار سبک)، سنگ تراشیده شده و.. وجود دارد. سبک آرت دکو با الگوهای هندسی و مواد مجلل مانند مخمل و جزئیات تزئینی پیچیده، مشخص می شود، که یادآور زیبایی شناسی در دهه 1920 است .

15.سبک دریایی یا ساحلی

با الهام از روح دریایی، سبک دریایی عمدتاً از رنگ‌های آبی و سفید، نقش های دریایی و عناصر تزئینی استفاده می‌کند که ما را به یاد زندگی در کنار دریا می‌اندازد.

16.سبک شرقی

این سبک با الهام از فرهنگ های شرقی، بر هماهنگی و تعادل، با عناصری مانند رنگ های غنی، الگوهای هندسی و عناصر سنتی تأکید دارد.

17.سبک التقاطی

التقاط گرایی که از یک کلمه یونانی به معنای "انتخابی" گرفته شده است، اشاره به مجموعه ای از عناصر در جهان هایی است که متفاوت از یکدیگر هستند. سبک التقاطی شامل ترکیب سبک ها و دوره های مختلف برای ایجاد یک فضای داخلی منحصر به فرد و شخصی است که منعکس کننده تنوع سلیقه ها و تأثیرات فردی می باشد. برای مثال، در یک اتاق نشیمن به سبک التقاطی، می توانید یک مبل توگو، قالب های هاوسمانی و یک فرش بربر پیدا کنید.

18.سبک کلبه انگلیسی

این سبک با الهام از کلبه های انگلیسی، ظرافت و جذابیت روستایی را با عناصری مانند طرح های گلدار، مبلمان فرسوده و جزئیات ظریف موجود در حومه شهر انگلیس را ترکیب می کند. 

19.سبک قومی

سبک قومی با الهام از فرهنگ های سراسر جهان، عناصر مناطق مختلف را در هم می آمیزد تا یک فضای داخلی متنوع و التقاطی ایجاد کند. ما در این سبک الهامات آسیایی، آفریقایی و شرقی را خواهیم یافت. این یک سبک غنی از رنگ، الگو و تاریخ است.

20.سبک استعماری

سبک استعماری ادای احترام به دوران گذشته است که مهاجران اروپایی مستعمراتی را در مناطق دورافتاده ایجاد کردند و زیبایی شناسی و تأثیرات فرهنگی خود را با خود به ارمغان آوردند. این سبک فضایی گرم، روستایی و تاریخی را تداعی می کند و عناصری مانند مبلمان چوبی جامد و مواد طبیعی را برجسته می کند.

21.سبک باروک

سبک باروک در قرن هفدهم آغاز شد و از ایتالیا گسترش پیدا کرد. با جزئیات سرسبز، منحنی های دراماتیک و عناصر تزئینی پیچیده که فضایی تئاتری و باشکوه را تداعی می کند، مشخص می شود. امروزه ما آن را با رنگ های قوی مانند آبی اردکی تقویت می کنیم.

22.سبک ویکتوریایی

سبک ویکتوریایی یا همان (سبک سلطنتی) گرایش های گوتیک و نئوگوتیک را در بر می گیرد اما همچنین از دستاوردهای خاورمیانه و آسیا و امپراتوری استعماری بریتانیا الهام گرفته شده است. سبک ویکتوریایی منعکس کننده تمام شکوه و جلال دوران ویکتوریایی است که از جزئیات تزئینی و مبلمان ظریف برای ایجاد فضایی پیچیده و غنی تاریخی استفاده می کند.

23.سبک روستیک

سبک روستیک از سبک زندگی باستانی و مواد اولیه الهام گرفته است. مبلمان چوبی قدیمی و تزئینات بسیار استادانه فضایی گرم و دلپذیر را ایجاد می کند، اما در عین حال بسیار شلوغ است. رنگ‌های خاکی مانند قهوه‌ای و جزئیات دست‌ساز حسی از اصالت را می‌بخشند و خانه‌های روستایی سنتی را تداعی می‌کنند.

24. سبک پست مدرن

این سبک با استفاده از رنگ های روشن، متضاد، الگوهای پیچیده و مواد غیرمنتظره مشخص می شود. طراحان اغلب سبک‌ها و الگوها را با هم ترکیب می‌کردند تا آثار منحصربه‌فرد و بدیعی خلق کنند که شکل‌های آنها اغلب تخریب یا تحریف می‌شد.

25. سبک نئوکلاسیک 

دکوراسیون نئوکلاسیک ترکیبی از سبک های قدیمی و مدرن است که برای ایجاد یک دکوراسیون شیک مورد استفاده قرار می گیرد. این سبک از دکوراسیون یک فضای داخلی پیچیده،مملو از حس پیچیدگی و ظرافت را به فضای داخلی شما ارائه می دهد.

26. سبک هندی

انبوهی از رنگ ها و مواد این کلمه کلیدی برای دکوراسیون به سبک هندی استفاده می شود. رنگ های روشن مانند قرمز، نارنجی، آبی و سبز را می توان با صورتی یا زرد ملایم کرد. در این سبک ترکیب چندین رنگ همراه با تن های طلایی، لمسی باشکوه و پر زرق و برق ارائه می دهد. در سبک دکوراسیون هندی تمام لوازم خانگی ،ا معماری و دیزاین ساختمان، از خانه‌ها و کاخ‌های هندی الگو برداری کرده است.

27. سبک کلاسیک

سبک کلاسیک یکی از باشکوه ترین سبک دکوراسیون داخلی به حساب می آید. استفاده از این سبک که از معماری رنسانس و قرون‌ وسطی الگو گرفته برای اشخاصی که به معماری تاریخی علاقه مندند، بسیار مناسب می باشد. در سبک دکوراسیون کلاسیک از عناصری مانند سقف‌های بلند ، گچ‌بری های زیبا، ستون‌های موزاییکی، تزئینات گل و برگ و مبلمان کلاسیک چوبی یا پارچه‌ای استفاده می‌شود. رنگ‌ها در دکوراسیون کلاسیک اغلب خنثی می باشند. بنابراین رنگ‌های بژ مایل به قرمز، خاکستری و حتی سفید در این سبک به وفور دیده می شود. ایده آل ترین روش این است که در این سبک رنگ هایی را انتخاب کنید که الهام بخش و از نظر بصری برای چشم خوشایند باشند.

28. سبک مراکشی

سبک مراکشی ادغامی از سبک‌های آفریقایی و عربی می باشد. در این سبک، از سبک اسلامی نیز الهام گرفته شده است. سبک مراکشی به فضاهای باز و بزرگ اهمیت ویژه ای داده است؛ در این سبک از دو رنگ متضاد تیره و روشن استفاده می شود.

بهره مندی از اشکال هندسی، ایوان های قوس دار، طاق‌ها (به سبک اسلامی )، همچنین تیرهای چوبی، چراغ‌های آویز بزرگ و نماهای گچی، در سبک مراکشی رایج می باشد. همچنین در این سبک همه جا پر از مبلمان و میزهای مرکزی، میزهای گوشه ای، لوسترها و چراغ های کف، کوسن ها و غیره است.

29. سبک فرانسوی

دکوراسیون فرانسوی جنبه های مختلفی دارد، از آپارتمان های پاریس گرفته تا خانه های کشاورزی. این سبک در طول تاریخ، با تأثیراتی از رنسانس، دوران باستان، دوره‌های سلطنت لویی چهاردهم و لویی شانزدهم، و سپس روندهای مدرن و معاصر شکل گرفته است. دکوراسیون فرانسوی جاودانه و ظریف است. با مبلمانی که اغلب آنتیک یا به سبک قدیمی هستند، نشان داده می شود. صندلی‌ها از پارچه یا مخمل ساخته شده‌اند که اغلب با روکش یا تزئین شده‌اند. آینه های باشکوه، کنسول های زیبا با گلدان های نقاشی شده در این سبک مورد استفاده قرار می گیرند. 

سبک کلاسیک فرانسوی ترکیبی تاریخی از تأثیرات باروک و روکوکو است که منجر به یک فضای داخلی کلاسیک جذاب و استادانه می شود. در بسیاری از اتاق ها لوسترهای شیشه ای یا کریستالی وجود دارد. همه عناصر در این سبک با جزئیات و تزئین شده می باشند که جلوه ای استادانه، غنی و پیچیده ای را ارائه می دهد.

30. سبک هالیوود

سبک دکوراسیون هالیوود به رنگ های چشمگیر، وسائل براق و بافت های مجلل می پردازد و فضاها را به صحنه هایی درخور یک فیلم کلاسیک تبدیل می کند. رویکرد متمایز این سبک فضاهای داخلی پیچیده و عجیب را ایجاد می کند و ترکیبی منحصر به فرد از عناصر مدرن و سنتی را ارائه می دهد. این سبک فقط در مورد تزئین یک فضا نیست، بلکه در مورد ایجاد محیطی است که مجذوب و مسحور کننده است.

پروژه ایستاپارک هشتگرد