عایق ساختمان ؛معرفی انواع ،ویژگی و مزایا

عایق ساختمان ؛معرفی انواع ،ویژگی و مزایا

8 خرداد 1402

دانستنی

عایق ساختمان ؛معرفی انواع ،ویژگی و مزایا

عایق ساختمان یکی از موضوعاتی است که در این بخش از وبلاگ آقای املاک قصد داریم شما را با انواع و مزایای آن آشنا کنیم. لطفا ما را همراهی کنید.

فهرست مطالب

عایق ساختمانی چیست

عایق حرارتی ساختمان

انواع عایق حرارتی

عایق کاری رطوبتی ساختمان

انواع عایق رطوبتی

عایق ساختمانی نانو

عایق ساختمان

خانه شما یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری‌های شماست که بیشتر وقت خود را در آن سپری می‌کنید، بنابراین باید دمای آن در تمام طول سال راحت باشد این روزها بحث انرژی و صرفه جویی برای همه مهم است و به تعبیری می توان گفت که اولین گام برای حفظ محیط زیست و صرفه جویی در انرژی، عایق ساختمان است. همین که ساختمان های در حال ساخت را استاندارد بسازیم و اصولی آن را عایق بندی کنیم، قدمی بزرگ در راستای صرفه جویی برداشته ایم. در این مقاله شما را با مفهوم عایق بندی ساختمان و  انواع آن آشنا خواهیم کرد. . 

پیش خرید آپارتمان در تهران

عایق ساختمانی چیست

عایق، ماده ای است که با ایجاد مانعی بین داخل خانه و دمای بسیار متفاوت بیرون، از دست دادن گرما یا افزایش گرما را کاهش می دهد. برخی از رایج ترین مواد مورد استفاده برای عایق عبارتند از سلولز، پشم شیشه، پشم سنگ، پلی استایرن، فوم یورتان، ورمیکولیت، پرلیت، الیاف چوب، الیاف گیاهی، کاه گیاهی، الیاف حیوانی و سیمان و خاک. عایق بندی مهمترین ویژگی ساختمان برای راحتی و بهره وری انرژی است. بدون عایق بندی مناسب در ساختمان خود، باید روی وسایل گرمایشی و سرمایشی پرهزینه سرمایه گذاری کنید که برق، گاز و نفت بیش از حد لازم مصرف می کنند.

بیشتر بدانید: پنجره upvc ؛معرفی انواع، کاربرد و مزایای آن

عایق بندی مناسب می تواند تعدادی از مشکلات خانه شما را برطرف کند، به عنوان مثال: خانه شما در زمستان سرد و در تابستان گرم است. اگر در حال ساخت ساختمانی در آب و هوای سرد هستید، هدف شما کاهش جریان گرما از ساختمان می باشد. تلفات حرارتی را می توان با نصب پنجره های کارآمد، استفاده از عایق های حجیم و به حداقل رساندن میزان شیشه های غیر خورشیدی کاهش داد.

اگر در حال ساخت ساختمانی در آب و هوای گرم هستید، بزرگترین منبع انرژی گرمایی شما تابش خورشید است. ضریب افزایش حرارت خورشیدی، معیاری برای انتقال حرارت خورشیدی، باید در نظر گرفته شود. شما می توانید با اجرای سقف های رنگ روشن، رنگ منعکس کننده حرارت و لعاب های با روکش مخصوص، بهره خورشیدی را کاهش دهید.

در یک خانه مسکونی، عایق کاری سقف و به دنبال آن دیوارها، کف و لوله های آب بسیار مهم است. در ساختمان‌های تجاری بزرگ، درها، آشپزخانه‌ها، حمام‌ها و لابی‌های ورودی نیز باید به‌خوبی عایق بندی شوند تا از آسیب‌های ناشی از آب‌وهوا جلوگیری شود تا تعمیر و نگهداری کاهش یابد. عایق نه تنها می تواند هزینه ها را کاهش دهد و مستاجران و صاحبان خانه ساختمان را راحت نگه دارد، بلکه می تواند از محیط زیست در برابر انتشار گازهای گلخانه ای غیر ضروری محافظت کند و اعتبارات مالیاتی ارزشمندی را تضمین کند.

بیشتر بدانید: آجر نسوز ؛آشنایی با انواع، کاربرد و مزایای آن

عایق ساختمانی چیست

عایق حرارتی ساختمان

در رابطه با عایق حرارتی ساختمان ، باید اینگونه گفت که افرادی که در مناطق گرم زندگی می کنند می خواهند فضای داخلی خود را بسیار خنک نگه دارند، در مقابل افرادی که در مناطق سرد زندگی می کنند، فضای گرم تری را در داخل می خواهند. اما، می دانیم که انتقال حرارت از مناطق گرمتر به مناطق سردتر انجام می شود. در نتیجه اتلاف حرارت اتفاق می افتد. برای غلبه بر این تلفات در ساختمان ها، عایق حرارتی برای حفظ دمای مورد نیاز در داخل ساختمان ارائه می شود. هدف از عایق حرارتی به حداقل رساندن انتقال حرارت بین بیرون و داخل ساختمان است.

وبسایت آقای املاک شما را از به روزترین آگهی های عایق بندی ساختمان مطلع خواهد کرد.

انواع عایق حرارتی

انواع مختلفی از عایق های حرارتی در بازار وجود دارد که متناسب با ویژگی‌های خاص آن‌ها برای دیواره‌ها، سقف، کف و دیگر نقاط موردنیاز در ساختمان ها استفاده می‌شود. انواع عایق حرارتی عبارت‌اند از:

  • عایق پشم سنگ
  • عایق پشم ‌شیشه
  • عایق الاستومری
  • عایق ایزوهم
  • عایق پلی استایرن
  • عایق پرلیت
  • عایق فوم پلی اورتان
  • عایق سلولزی

بیشتر بدانید: انواع سنگ ساختمان ؛آشنایی با ویژگی، مزایا و کاربرد آنها

خرید خانه در تهران

عایق کاری رطوبتی ساختمان

عایق کاری رطوبتی ساختمان زمانی انجام می شود که نم و رطوبت موجود در ساختمان به ویژه در قسمت پشت بام می‌تواند قسمت‌های مختلف از جمله دیوارهای آن  را با گذشت زمان فرسوده کرده و هزینه‌های سنگینی را برای صاحبان آنها به همراه آورد. اما عایق کاری رطوبتی ساختمان که با هدف آب بندی بخش‌های مختلف در ساختمان که احتمال نفوذ رطوبت و آب در آنها وجود دارد، انجام می‌شود، کمک می‌کند تا از آسیب جدی به ساختمان جلوگیری شود. عایق کاری رطوبتی ساختمان انواع مختلفی دارد. که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

انواع عایق رطوبتی

  • عایق‌ رطوبتی از جنس سیمان
  • عایق‌ رطوبتی به شکل عایق مایع 
  • عایق‌ رطوبتی از جنس مواد قیری
  • عایق‌ رطوبتی از جنس پلی اورتان
  • عایق‌ رطوبتی از جنس نانو پلیمر

بیشتر بدانید: بازسازی و نوسازی خانه ؛چند نکته که باید قبل از آن بدانید!

عایق ساختمانی نانو

عایق ساختمانی نانو یک سیستم عایق بندی جدید است که امروزه جایگزین ایزوگام و قیرگونی شد است. عایق نانو به صورت مایع عرضه می شود و در قسمت های پشت بام ، نما، استخر و آبنما کاربرد دارد ، عایق ساختمانی نانو محصولی مدرن و منحصر به فرد است که  بر پایه رزین های آکرلیک ساخته شده است ،این محصول بهترین جایگزین عایق کاری به روش های سنتی مانند ایزوگام و قیر گونی می باشد . عایق ساختمانی نانو دارای انواع مختلف از جمله عایق سفید ، عایق بی رنگ و عایق دوجزئی پایه سیمان می باشد که هر کدام از این محصولات کاربرد خاص خود را دارند، از مزایای عایق ساختمانی نانو می توان به وزن سبک،  انعطاف در برابر ترک های ساختمان ،عدم استفاده قیر و مواد نفتی و آتشزا و زیبایی منحصر به فرد آن اشاره کرد.