انواع سنگ ساختمان ؛آشنایی با ویژگی، مزایا و کاربرد آنها

انواع سنگ ساختمان ؛آشنایی با ویژگی، مزایا و کاربرد آنها

26 اردیبهشت 1402

دانستنی

انواع سنگ ساختمان ؛آشنایی با ویژگی، مزایا و کاربرد آنها

در این مقاله شما را با انواع سنگ ساختمان از ویژگی و کاربرد تا مزایای آن و همچنین معرفی بازار سنگ تهران در قالب ویدئو آشنا خواهیم کرد.

فهرست مطالب

انواع سنگ ساختمان

سنگ تراورتن

سنگ گرانیت

سنگ اسلب

سنگ تراونیکس

سنگ مرمر

سنگ چینی

سنگ مرمریت

سنگ ساختمانی سفید

سنگ ساختمانی ارزان

قیمت سنگ ساختمان

انواع سنگ ساختمان

سنگ از گذشته تاکنون یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی و دارای قابلیت های منحصر به فردی است که نسبت به سایر مصالح ساختمانی قابل مقایسه نمی باشند. از ویژگی های بارز سنگ های ساختمانی می توان به دوام و مقاومت بسیار بالا، جلاپذیری مطلوب، مقاومت سایشی و ضربه ای بالا، قابلیت برش و صیقل خوردن، قابلیت شستشو، ثبات رنگ، مقاومت در برابر حرارت و رطوبت، مقاومت کششی و خمشی مناسب، غیر قابل نفوذ بودن، مقاومت در برابر تغییرات آب و هوایی، سختی و مقاومت فشاری بالا و پایداری در برابر مواد اسیدی و قلیایی و... اشاره کرد.

همچنین از سنگ برای پوشش دیوار داخلی ساختمان، نماکاری، زیرسازی جاده ها، دیوار و شالوده، کف خیابان و پیاده رو و تزئینات مختلف نیز استفاده می شود. در ادامه این مطلب از وبلاگ آقای املاک به معرفی انواع سنگ ساختمانی، کاربرد آن در ساختمان سازی، ارائه قیمت و معرفی بازار سنگ تهران خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: نمای کامپوزیت ساختمان ؛ با قابلیت ها و مزایای آن آشنا شوید !

انواع سنگ های ساختمانی با عکس

انواع سنگ ها و کاربرد آنها

سنگ تراورتن

سنگ تراورتن جزء سنگ های تزئینی محسوب می شود و در دسته سنگ های آهکی متخلخل قرار گرفته است. از سنگ تراورتن معمولا برای نمای ساختمان، دیوارهای کف استخر و کف پوش کردن ساختمان استفاده می کنند.  رنج قیمتی این سنگ به شکلی است که برای سنگ فرش کردن کف حیاط و کف سالن پذیرایی می توان محصولات متمایزی را در اختیار داشت. اسلب سنگ تراورتن با تم های رنگی سفید عاجی، یا کاملاً سفید و کاراملی وجود دارد. به هر میزان که سنگ خالص تر باشد تم رنگی آن روشن تر می شود. این سنگ ها جزء سنگ آهکی به شمار می رود.

سنگ تراورتن کرم

از سنگ های تراورتن می توان برای نماکاری ساختمان و دکواسیون داخلی استفاده کرد. از این سنگ بیشتر در مناطق گرمسیر برای تزئین نمای خارجی ساختمان استفاده می کنند.سنگ تراورتن به دو نوع استالاكتيت و استالاگميت تقسیم می شود. سنگ تراورتن حاجی آباد معروف ترین سنگ های تراورتن می باشد که در کل دنیا شناخته شده است. این سنگ دارای طرح ابر و بادی و موج دار است و از قابلیت برشکاری فوق العاده ای برخوردار می باشد. 

سنگ گرانیت

سنگ گرانیت از دانه های معدنی متوسط و درشت ساخته شده و با استحکام بسیار بالایی در کنار یکدیگر قرار گرفته است این دانه ها به قدری درشت است که حتی با چشم غیر مسلح نیز قابل دیدن است. تم رنگی این سنگ از صورتی روشن تا سفید است و روی آن عموماً رگ های تیره ای در زمینه روشن خود نمایی می کند. شکل ظاهری سنگ گرانیت کلاسیک شبیه ترکیب نمک و فلفل است. زیبایی سنگ های گرانیتی آن ها را به محصولی متمایز برای سنگ فرش کردن سطح اتاق پذیرایی مبدل کرده است.

بیشتر بخوانید: لابی ساختمان چیست ؛ چه مزایا و کاربردی دارد؟

کاربرد سنگ گرانیت

از سنگ گرانیت برای تزئین کف، دیوار داخل ساختمان، ستون سازی و نمای مجسمه استفاده می کنند. سنگ گرانیت نوعی سنگ آذرین است که به دلیل داشتن چگالی و سختی بالا جزء مصالح ساختمانی بادوام محسوب می شوند. این نوع سنگ قیمت بالایی دارد؛ چرا که استخراج، برش و صیقل دادن آن پر هزینه می باشد. از گرانیت برای زیربنای تاسیسات، کف سازی و تزئین داخل ساختمان استفاده می شود.

سنگ گرانیت چیست

انواع سنگ گرانیت

سنگ گرانیت نفوذناپذیر است و در برابر ضربه و نفوذ آب مقاومت بالایی دارد. سطح گرانیت را می توان صیقل داد و از جذابیت آن در ساختمان بهره برد. شایان به ذکر است که ایران یکی از تولید کنندگان سنگ گرانیت در دنیا می باشد و از انواع مختلفی از جمله: سنگ گرانیت نهبندان، گرانیت خرمدره، گرانیت شاهین دژ، گرانیت مشکی سرکان، گرانیت چایان، گرانیت مشکی نطنز، گرانیت مشکی الموت، گرانیت سفید نطنز، گرانیت بروجرد، چرانیت گل پنبه ای همدان و الوند، گرانیت سبز بیرجند، گرانیت فیروزه ای بیرجند، گرانیت سبز جنگلی، گرانیت سبز کاهویی خراسان، گرانیت قرمز نائین، سنگ گرانیت قرمز گل آباد نائین، گرانیت بغم اردستان، گرانیت قرمز یزد، گرانیت قلعه خرگوشی یزد، گرانیت مروارید مشهد، گرانیت هلویی زنجان و تایباد و سنگ گرانیت مروارید مشهد ساخته شده است.

بیشتر بخوانید: پتینه کاری ساختمان ؛ صفر تا صد آشنایی با کاربرد، انواع و مزایای آن

سنگ اسلب

واژه اسلب (Slab) در زبان لاتین به معنای ورق ، برگه و قطعه می باشد. تولید سنگ به روش اسلب یکی از روش های جدید فرآوری سنگ می باشد که با دستگاه های مخصوصی مانند اره و وایر کات انجام می شود.بر خلاف روش قدیمی برش سنگ که با استفاده از دستگاه های دوار که اصطلاحاً (قله بُر) نامیده می شوند و سنگ خام با حرکت دایره ای صفحه برش بریده می شود، در روش اسلب سنگ خام (کوپ) به صورت حرکت رفت و برگشتی توسط تیغه مخصوص ورقه ورقه می شود. ابعاد ورقه های سنگ بسیار بزرگتر از تایل یا سنگ قله بری می باشد. این ابعاد وابسته به قواره کوپ خام سنگ و همچنین میزان پرتی سنگ پس از گونیا شدن آن می باشد. عمدتا این ابعاد از عرض ۸۰ سانتی متر به بالا می باشد.

سنگ اسلب را می توان با نام های مختلفی مانند: سن اسلپ، سنگ بزرگ، اسلب سنگ به یادآورد. از این سنگ برای کف ساختمان، راهرو و لابی، بوکمچ در پشت تلویزیون استفاده می کنند. همچنین سنگ اسلب در انواع مختلفی مانند سنگ مرمریت، سنک مرمر، سنک تراورتن و چینی کریستال تقسیم می شود.

سنگ اسلب چیست

مزایای سنگ اسلب 

  • استحکام بالا
  • زیبایی 
  • کاهش پرت و ضایعات در تولید
  • دقت و کیفیت در برش
  • کیفیت بالا نسبت به سنگ های تایل
  • سهولت در حمل و نقل و بارگیری
  • سهولت در انتخاب سنگ
  • قابلیت ایجاد صفحه های بوکمچ و فورمچ
  • قابلیت نورپردازی

بیشتر بخوانید: بازسازی و نوسازی خانه ؛ چند نکته که باید قبل از آن بدانید!

سنگ تراونیکس

سنگ تراونیکس یکی از سنگ های بسیار زیبا و خاص محسوب می شود که می توان از آن در طراحی داخلی و خارجی ساختمان استفاده نمود. سنگ تراونیکس یک سنگ رسوبی نیمه دگرگون است و در رنگ هایی نظیر قرمز، شکلاتی، زرد و سفید در بازار یافت می شود. این سنگ در کفپوش، دیوارپوش، پله ها، ستون ها، نمای خارجی ساختمان و … کاربرد دارد.

سنگ تراونیکس چیست

کاربرد سنگ تراونیکس

  • نمای داخلی و خارجی ساختمان
  • کفپوش
  • دیوارپوش
  • ساخت مصنوعات سنگی
  • ساخت المان های دکوراتیو مانند آباژور و گلدان
  • راه پله ها
  • کانتر و جزیره آشپزخانه
  • سینک ظرفشویی و روشویی

سنگ مرمر

سنگ مرمر از قابلیت صیقل پذیری بالایی برخوردار است و سطحی آینه ای دارد. سنگ مرمر به دلیل جلای بالا و رنگ های زیبا برای دکوراسیون داخلی، کفپوش، ستون ها، پله ها و تزئینات داخل ساختمان استفاده می شود، مرمر از مقاومت کمی در برابر رطوبت و آلودگی برخوردار است،به همین جهت از آن برای نماسازی ساختمان توصیه نمی شود.

سنگ مرمر دارای رنگ های قرمز، زرد، سفید، خاکستری، ارغوانی و سبز است و زیبایی بی نظیری به ساختمان می بخشد. این سنگ نسبت به سایر سنگ ها از قیمت بسیار بالاتری برخوردار می باشد.

بیشتر بخوانید: راه پله آپارتمان ؛ از نکات ایمنی تا انتخاب رنگ مناسب

سنگ مرمر چیست

سنگ چینی

سنگ چینی، توده سنگهای آهکی یا دولومیتی هستند که در اثر عوامل درونی مانند درجه حرارت و فشار، دوباره متبلور شده اند و از این رو جزء سنگهای دگرگون به شمار می روند. در حقیقت سنگ چینی از خانواده سنگ های مرمریت می باشند که در نقاط مختلف از نظر میزان دگرگونی و بعضی ترکیبات شیمیایی متفاوت هستند. سنگ چینی اغلب دارای بلورهای درشت است. این بلورهای درشت وجه تمایز سنگ چینی با سنگهای کربناتی رسوبی است. سنگ‌ چینی تنوع رنگ پایینی دارد و معمولاً به رنگ سفید یا رنگ سفید با هاله یا رگه‌های زرد می‌باشد.

سنگ چینی چیست

سنگ مرمریت

سنگ مرمریت هیچ شباهتی به سنگ مرمر ندارد. سنگ مرمریت آب را جذب نمی کند اما در برابر هوازدگی و باران های اسیدی مقاومت کمی دارد.به همین دلیل از آن بیشتر در داخل ساختمان استفاده می کنند. از انواع سنگ مرمریت می توان به مرمریت خوی، کوه سفید، دهبید، هرسین، شیراز، کویر کاشان و کاوش کرمان و دهبید اشاره نمود. این سنگ به سه دسته سنگ چینی، سنگ کریستال و سنگ ابری تقسیم بندی می شود.

سنگ مرمریت یکی از سنگ های محبوب در میان خریداران است از این سنگ بیشتر در فضاهای بسته استفاده می شود چرا که اگر در مجاورت با آب و هوای بیرون از ساختمان قرار بگیرد به راحتی تغییر شکل می دهد و شکل ظاهری خود را از دست می دهد. شکستگی، ترک خوردن سنگ و تغییر رنگ دادن آن از مهم ترین پارامترهای است که در مجاورت با نور خورشید و باد و باران برای آن فراهم می شود. این سنگ در برابر حرارت و مواد اسیدی بسیار مقاوم است.مرمریت به دلیل آهکی بودن بسیار سریع آب را جذب می کند از همین رو برای استفاده سرویس حمام اصلاً انتخاب مناسبی نمی باشد. 

بیشتر بخوانید: تعمیرات خانه ؛ پیش از فروش یا اجاره خانه خود این تعمیرات را انجام دهید

سنگ مرمریت چیست

انواع سنگ مرمریت

مرمریت دهبید ، دهبید گل یخی دهبید مشکی یا اسپایدر، انواع مرمریت آباده با رنگهای کرم، طلایی، زیتونی، صورتی، مرمریت جوشقان، مرمریت شهیادی، مرمریت صلصالی، مرمریت اداوی، قرمز و صورتی بجستان، پرطاووسی، مرمریت کرم خوی، مرمریت نمین، مرمریت مهکام قهوه ای، لاشتر، مشکی نجف آباد، گلدن رز، گلدن بلک، مرمریت تری دی بلک و پرشین سیلک از مرمریت های معروف ایران می باشند.

سنگ ساختمانی سفید

امروزه یکی از مرسوم ترین سنگ های انتخابی برای نمای ساختمان، سنگ هایی با تم روشن و سنگ ساختمانی سفید است. یکی از پارامترهای بسیار مهم در سنگ‌های ساختمانی، رنگ آن‌هاست. چرا که جنبه‌های بصری سنگ ساختمانی بسیار مورد توجه قرار دارد و رنگ یکی از مهم‌ترین عناصر این جنبه به شمار می رود. اگر به اسامی برخی از سنگ‌ها دقت کنید، اشاره به رنگ سنگ در نام آن رایج است. حال، یکی از پرکاربردترین  سنگ ها، سنگ ساختمانی سفید است.

سنگ ساختمانی سفید در اشکال و انواع مختلفی استخراج می‌شود. این نوع سنگ به دلیل سفید بودن در انواع معماری‌ها و نماها به کار رفته و موجب افزایش زیبایی در ساختمان و بنا می‌شود.

در نماهای رومی (کلاسیک) یا نماهای مینیمال؛ نما به صورت یکپارچه و تک رنگ و در نماهای مدرن، به صورت ترکیب با رنگ ها و متریال های دیگر ترسیم می شود. نمای روشن در کنار ظاهر زیبا، از ساختمان در برابر گرمای زیاد محافظت می کند و از طرفی موجب صرفه جویی انرژی در فصل تابستان می شود. این موضوع در شهرهای گرمسیری و کشورهای خلیجی منطقه بسیار اهمیت دارد.

بیشتر بخوانید: آجر نسوز ؛آشنایی با انواع، کاربرد و مزایای آن

انواع سنگ ساختمانی سفید

  • سنگ مرمریت سفید
  • سنگ تراورتن سفید
  • سنگ گرانیت سفید
  • سنگ چینی سفید

سنگ ساختمانی ارزان

سنگ ساختمانی ارزان ،همانطور که از نامش پیداست بدین معنی نیست که به دلیل ارزان بودنش از کیفیت و کارایی خوبی برخوردار نباشد؛ شما می توانید با شناخت صحیح و مهارت در انتخاب سنگ مناسب، برای سازه های خود بر اساس بودجه در اختیار، سنگ ساختمانی ارزان انتخاب کنید.

از آنجایی که سنگ‌های طبیعی از قیمت بالایی برخوردارند، معمولا برای ساخت ساختمان‌های ارزان‌ باید از سنگ‌های ارزان تر استفاده کرد. امروزه در بازار مصالح ساختمانی، انواع سنگ‌های مصنوعی با قیمتی مناسب و با کیفیت بالا وجود دارند. به عنوان مثال، بتن مصنوعی که رنگ‌های متفاوتی از آن در بازار موجود است، می‌تواند جایگزین بسیار مناسبی برای سنگ طبیعی باشد. بتن مصنوعی با قیمت بسیار پایین‌تر از سایر سنگ‌های مصنوعی و حتی سنگ‌های طبیعی قابل تهیه می باشد. علاوه بر این، بتن مصنوعی در برابر شرایط آب و هوایی از مقاومت بالاتری نسبت به برخی از سنگ‌های طبیعی برخوردار است و از طرفی نیز قابلیت طراحی بیشتری دارد.

نسبت به منطقه جغرافیایی و محل استخراج، انواع مختلفی از سنگ ساختمانی ارزان وجود دارند. سنگ آهنگ، سنگ شکلاتی، سنگ شست شده و سنگ نسوز از انواع سنگ‌ ساختمانی ارزان قیمت هستند. این نوع سنگ‌ها به دلیل خصوصیات فیزیکی و مکانیکی مطلوبی که دارند، مانند مقاومت در برابر شکستن و فرسایش، مناسب استفاده در ساختمان‌های مختلف هستند. گرچه قیمت این سنگ‌ها نسبت به سایر نوع سنگ‌های ساختمانی پایین تر است، اما در زمان انتخاب باید به عوامل دیگری از جمله کیفیت، ماندگاری، زیبایی و دوام آن نیز توجه ویژه کرد.

بیشتر بخوانید: رنگ ساختمان ؛معرفی 12 رنگ ساختمانی به همراه کاربرد و مزایا

پروژه ایستاپارک هشتگرد

خرید سنگ ساختمان

خرید سنگ ساختمان شاید یکی از دغدغه های اصلی اکثر سازندگان و معماران باشد چرا که سنگ یکی از مهم ترین متریال ساختمان به شمار می رود و در صورت سهل انگاری در انتخاب آن، مشکلات و خسارات جبران ناپذیری به وجود خواهد آمد. بنابراین بهتر است در زمان خرید سنگ ساختمان اقدامات مورد نیاز لحاظ شود.  در هنکام انتخاب سنگ ساختمان باید به نکات زیر توجه ویژه ای داشته باشید:

  • شرایط آب و هوای منطقه
  • سبک و نوع نمای ساختمان
  • انتخاب ابعاد و ضخامت مناسب نما با توجه به نوع سنگ
  • انتخاب رنگ سنگ مورد نظر
  • یکپارچه بودن سنگ در ابعاد بالا
  • مکانیزم فراوری سنگ
  • انتخاب سنگ مناسب با توجه به میزان بودجه

قیمت سنگ ساختمان

همانطور که به آن اشاره کردیم سنگ یکی از پرکاربردترین و رایج ترین مصالح ساختمانی است و تقریبا در تمام ساختمان از جمله نمای داخلی و خارجی، دیوار و کف ها و دکوراسیون اخلی کاربرد دارد. تنوع بسیار زیاد طرح، رنگ، جنس و قیمت سنگ ها موجب شده که هر فرد با هر سلیقه و بودجه ای که مد نظر دارد بتواند سنگ دلخواه و مورد نیاز خود را انتخاب کند. قیمت سنگ ساختمان و انواع سنگ های ساختمانی به عوامل مختلفی بستگی دارد. به عنوان مثال: نوع ، معدن و سورت سنگ ، ابعاد و ضخامت سنگ، رنگ و طرح، فروری های انجام شده بر روی سنگ شامل برش، ساب و رزین و غیره.

برای اطلاع از به روزترین قیمت های سنگ ساختمان کلیک کنید.

در ادامه، ویدیویی از انواع سنگ های ساختمانی ، کاربرد، ویژگی ها، مزایا و همچنین معرفی بازار سنگ تهران برای شما عزیزان تهیه شده است.