رنگ ساختمان ؛معرفی ۱۲ رنگ ساختمانی به همراه کاربرد و مزایا

رنگ ساختمان ؛معرفی ۱۲ رنگ ساختمانی به همراه کاربرد و مزایا

27 دی 1401

دکوراسیون

رنگ ساختمان ؛معرفی ۱۲ رنگ ساختمانی به همراه کاربرد و مزایا

نقاشی ساختمان یکی از عناصر رایج در پروژه های نوسازی می باشد. با این حال، رنگ ها کاربردهای دیگری فراتر از بهبود ظاهر یک ساختمان دارند به تعبیری دانستن ویژگی های عملکرد هر نوع رنگ ، برای انتخاب بهترین محصول امری مهم تلقی می شود.در این مقاله قصد داریم شما را با انواع رنگ های ساختمان آشنا کنیم.

فهرست مطالب

رنگ ساختمان

انواع رنگ ساختمان

رنگ ساختمان قیمت

بهترین رنگ ساختمان

بهترین رنگ برای دیوار گچی

رنگ ساختمان

رنگ ساختمان یکی از عناصر اساسی برای پروژه های نوسازی به شمار می رود. دلیل اصلی رنگ آمیزی ساختمان ها، محافظت از نمای بیرونی و داخلی آن است. عناصری مانند اشعه ماوراء بنفش، باد، لکه ها و نفوذ آب اغلب بر ساختمان ها تأثیر منفی می گذارد به همین دلیل است که از رنگ به عنوان محافظ بیرونی استفاده می شود

رنگ آمیزی و نقاشی ساختمان نه تنها خانه شما را زیبا جلوه می دهد بلکه از مزایای شگفت انگیزی نیز برخوردار است. رنگ آمیزی فضای داخلی خانه یکی از مقرون به صرفه ترین و ساده ترین کارهایی است که می توانید برای تغییر خانه خود انجام دهید.

رنگ ساختمان معمولاً به دلایل زیر انجام می شود:

  • محافظت از سطوح در برابر حشرات، باران، تابش خورشید و سایر عوامل خارجی
  • افزایش جذابیت بصری 
  • ضد آب بودن
  • افزایش دوام سطوح

قبل از انتخاب نوع رنگ برای یک کاربرد خاص، باید خصوصیات فیزیکی آن در نظر گرفته شود. بنابراین یک رنگ خوب مزایای زیر را به همراه خواهد داشت:

  • سهولت کاربرد
  • دوره خشک شدن معقول
  • تشکیل یک لایه نازک بدون ترک
  • تشکیل یک پوشش سخت و بادوام
  • بی ضرر بودن برای کاربران

بیشتر بدانید: رنگ دیوار اتاق نشیمن ؛ چه رنگی انتخاب کنیم؟

خرید خانه در تهران

انواع رنگ ساختمان

اگر قصد نقاشی خانه خود را دارید این موضوع بسیار مهم است که از بهترین رنگ ساختمان استفاده کنیدو به خصوص برای تغییر دکوراسیون خانه انتخاب رنگ مناسب خیلی مهم است. به همین منظور انواع رنگ ساختمان برای دیوار، سقف، ابزار گچ بری و حتی انتخاب رنگ درب و پنجره کاملا بر حسب سلیقه فردی شما در بازار رایج می باشد. انواع رنگ ساختمان بر حسب کاربرد آن شامل رنگ پلاستیکی، روغنی، آلومینیومی و... می باشد که به معرفی ،کاربرد و مزایا و معایب این رنگ ها در ادامه این مطلب خواهیم پرداخت.

بهترین رنگ های ساختمانی

۱.رنگ روغنی

از رنگ‌های روغنی به عنوان پایه استفاده می‌کنند این نوع از رنگ در سه لایه پرایمر، لایه زیرین و پوشش نهایی اعمال می‌شود. رنگ‌های روغنی به دو نوع مات و براق تقسیم می شوند و بسیار بادوام و مقرون به صرفه هستند. این نوع از رنگ به راحتی تمیز می شود. از رنگ های روغنی معمولاً در دیوارها، درها، پنجره ها و سازه های فلزی استفاده می شود.

توجه داشته باشید که رنگ روغن برای مناطق مرطوب مناسب نیست و خشک شدن کامل آن زمان می برد. همچنین قبل از اعمال رنگ روغن، روغن بذر کتان و رنگدانه ها باید اضافه شود.

۲.رنگ امولسیونی

رنگ های امولسیونی که از (پلی وینیل استات و پلی استایرن) ساخته می شود به عنوان مواد اتصال دهنده استفاده می شود این نوع از رنگ حاوی خشک کن هایی مانند کبالت و منگنز می باشد. رنگ های امولسیونی به سرعت خشک و سفت و به راحتی با آب تمیز می شود. رنگ امولسیونی پس از اعمال، رنگ های لعاب دار بادوام، حفظ رنگ خوب و مقاومت قلیایی را ارائه می دهد.

کاربردهای رنگ‌های امولسیونی این است که معمولاً برای دیوارهای داخلی، سقف و کارهای بنایی مورد استفاده قرار می گیرد. حتی برخی از انواع رنگ های امولسیونی برای کارهای چوبی استفاده می شود.

بیشتر بخوانید: پتینه کاری ساختمان ؛ صفر تا صد آشنایی با کاربرد، انواع و مزایای آن

۳.رنگ سیمانی

رنگ سیمانی به صورت پودری است که برای رسیدن به قوام رنگ با آب مخلوط می شود. برخی از رنگ های سیمانی ممکن است حاوی رنگدانه ها، شتاب دهنده ها و سایر مواد افزودنی باشد. رنگ سیمانی بادوام و ضد آب است و معمولاً در سطوح ناهموار داخلی و خارجی استفاده می شود.

در نظر داشته باشید که زمان خشک شدن رنگ سیمانی طولانی است، معمولاً چیزی حدود ۲۴ ساعت. همچنین برای جلوگیری از ایجاد رطوبت باید در دو لایه اجرا شود.

۴.رنگ قیری

این نوع رنگ ،از آسفالت حل شده یا قیر ساخته می شود و  مشکی رنگ است. رنگ قیری ضد آب و مقاوم در برابر قلیایی است، اما برای مکان هایی که در معرض نور خورشید قرار دارند مناسب نیست، چرا که در مدت زمان کوتاهی خراب می شوند.

رنگ قیری معمولاً در آهن‌سازی‌های زیر آب، فونداسیون‌های بتنی، سطوح چوبی و لوله‌های آهنی استفاده می‌شود. همچنین رنگ قیری هنگام استفاده از فلزات به مقاومت در برابر زنگ زدگی کمک می کند.

۵.رنگ مینا کاری

این نوع رنگ با افزودن سرب یا روی به لاک تولید و سپس رنگدانه ها برای دستیابی به طیف گسترده ای از رنگ ها اضافه می شود. رنگ های لعاب پوشش های سخت و براق ایجاد کرده و به راحتی تمیز می شوند. مزایای رنگ مینایی شامل ضد آب ، مقاوم در برابر مواد شیمیایی، پوشش خوب و حفظ رنگ می باشد.

کاربردهای متداول رنگ لعاب:

  • دیوارهای داخلی و خارجی
  • تزئینات چوبی، درها و کفپوش
  • پنجره ها
  • پله ها
  • سطوحی مانند حصیری، بنایی، بتن، گچ، شیشه و فلزات

معایب:

  • محدودیت های اصلی رنگ مینا شامل خشک شدن آهسته و نیاز به پوشش تیتانیوم قبل از اعمال است.

بیشتر بخوانید: روانشناسی رنگ ها در دکوراسیون

۶.رنگ آلومینیومی

این نوع رنگ از ذرات آلومینیوم با لاک روغن تولید می شود و در برابر خوردگی، برق و قرار گرفتن در معرض آب و هوا مقاوم است. از رنگ آلومینیوم معمولا در وسایل فلزی و چوبی استفاده می شود و برخی از کاربردهای خاص آن مخازن گاز، مخازن نفت، لوله های آب و رادیاتور می باشد.

۷.رنگ ضد خوردگی

رنگ ضد خوردگی همانطور که از نام آن پیداست با مقاومت شیمیایی بالا همراه است. این نوع رنگ از روغن بذر کتان، روی کروم و ماسه ریز تهیه می شود. رنگ ضد خوردگی مشکی رنگ است و بسیار بادوام و مقرون به صرفه می باشد.از این نوع رنگ معمولاً برای سطوح و لوله های فلزی استفاده می کنند.

انواع رنگ های ساختمانی

۸.رنگ لاستیک مصنوعی

این رنگ از رزین های مصنوعی حل شده ساخته و حاوی رنگدانه می باشد.رنگ لاستیکی مصنوعی هزینه متوسطی دارد. از مزایای اصلی آن می توان به مقاومت شیمیایی، خشک شدن سریع و مقاومت در برابر آب و هوا اشاره کرد. رنگ لاستیک مصنوعی به طور کلی برای سطوح بتنی استفاده می شود..

۹.رنگ پلاستیک

رنگ پلاستیک از آب به عنوان رقیق کننده استفاده می کند و در طیف وسیعی از رنگ ها در بازار موجود است. رنگ پلاستیک خیلی سریع خشک می شود و از طرفی پوشش دهی بالایی دارد. کاربردهای رایج این رنگ شامل:

  • دیوارها و سقف سالن ها، نمایشگاه ها، اتاق های نمایش و...
  • اسلب
  • عرشه ها

بیشتر بدانید: رنگ مناسب محیط کار ؛ معرفی ۶ رنگ برای افزایش بهره وری

۱۰.رنگ سیلیکات

رنگ سیلیکات از مخلوط سیلیس و مواد رزینی ساخته می شود. از مزایای عملکرد آن می توان به چسبندگی خوب، سختی، مقاومت در برابر حرارت و عدم واکنش شیمیایی با فلزات اشاره کرد. بنابراین از این نوع رنگ معمولاً در سازه های فلزی استفاده می شود.

۱۱.رنگ سلولزی

رنگ سلولزی از ورق های سلولوئیدی، آمیل استات و فیلم های عکاسی تولید می شود. چسبندگی رنگ سلولزی را می توان با افزودن روغن کرچک از بین برد و سطوح را به راحتی تمیز و پس از خشک شدن رنگ شستشو داد. ویژگی این نوع رنگ خشک شدن سریع، صافی و سختی آن است و در عین حال در برابر آب، دود و اسیدها مقاومت می کند. این رنگ به لطف خواصی که دارد، معمولاً در اتومبیل ها و هواپیماها از آن استفاده می شود.

  • تنها عیب اصلی رنگ سلولزی قیمت بالای آن است.

۱۲.رنگ کازئین

این رنگ از کازئین مخلوط با رنگدانه های سفید ساخته شده است. به صورت پودر و خمیر در بازار موجود است. رنگ کازئین معمولاً برای رنگ آمیزی دیوارها، سقف و چوب استفاده می شود.

پروژه گرندپارک فردیس

رنگ ساختمان قیمت

حال که در رابطه با انواع رنگ های ساختمانی اطلاعاتی به دست آوردید، بد نیست برای رنگ آمیزی ساختمان خود به متخصصان تزئینات داخلی و دکوراسیون داخلی در وبسایت آقای املاک اجازه دهید تا فضای ساختمان شما را به مکانی لوکس و زیبا همراه با مد روز تبدیل کنند. برای اطلاع از به روزترین قیمت های رنگ ساختمان کلیک کنید.

بهترین رنگ ساختمان

رنگ لاتکس

رنگ لاتکس یکی از رایج ترین گزینه برای رنگ ساختمان است. این نوع رنگ از نظر زیست محیطی مسئول ترین گزینه می باشد چرا که سریعتر از رنگ روغنی خشک می شود و تمیز کردن آن راحت تر است ( آب و صابون این کار را انجام می دهند). با این حال، دوام کمتری دارد و برای مناطقی مانند دیوارها و سقف ها که ساییدگی و پارگی زیادی ندارند، بهتر است.

رنگ آکریلیک

هر دو رنگ لاتکس و اکریلیک از نظر ترکیب و کاربرد بسیار شبیه به هم هستند. رنگ اکریلیک، به معنای واقعی کلمه پلیمرهای اکریلیک بیشتری نسبت به رنگ لاتکس دارد. خواندن برچسب هنگام خرید هر رنگ توصیه می شود تا بفهمید چه چیزی دریافت می کنید زیرا این اصطلاحات مشابه ممکن است گیج کننده باشند.

با توجه به تعداد پلیمرهای بالاتر، رنگ اکریلیک می تواند دوام بیشتری نسبت به رنگ لاتکس داشته باشد (و در نتیجه گران تر). استفاده از این رنگ برای سطوحی که استفاده فیزیکی بیشتری دارند، مانند کابینت، گزینه بهتری می باشد.

بهترین رنگ برای ساختمان

رنگ ساتن

رنگ ساتن با براقی نرم و دوام بالا، همه کاره ترین و بهترین رنگ برای دیوارهای داخلی در نظر گرفته می شود. این نوع رنگ در برابر کپک زدن و محو شدن مقاومت می کند و تمیز کردن آن راحت تر از سطوح صاف است. با این حال می تواند نشانگرهای قلم مو یا غلتکی و سایر ایرادات کاربردی را نشان دهد و دست زدن به آن دشوار است. برای اتاق‌های پرتردد مانند اتاق‌های بازی و اتاق‌های خانوادگی، و همچنین اتاق‌هایی با رطوبت زیاد، مانند آشپزخانه و حمام، رایج است.

بیشتر بدانید: از کاربرد علم فنگ شویی در دکوراسیون خانه چه می دانید؟

رنگ نیمه براق

این رنگ همانطور که از نامش پیداست، ظاهری نیمه براق دارد و بازتاب بیشتری نسبت به پوشش ساتن دارد. همچنین مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارد و برای حمام، آشپزخانه گزینه بسیار مناسبی است. همچنین برای مناطقی که ساییدگی و پارگی زیاد دارند بسیار بادوام است. در حالی که تمیز کردن آن نسبتا آسان است، اما به راحتی لکه ها را نشان می دهد. در اتاق‌های سفید و مایل به سفید، روکش نیمه براق ظاهری درخشان‌تر از سایر روکش‌ها ایجاد می‌کند.

بهترین رنگ برای دیوار گچی

هنگام رنگ آمیزی دیوارهای گچی، استفاده از نوع مناسب رنگ و آستر مهم است.رنگ آمیزی دیوارهای گچی به دلایل مختلفی می تواند ایده خوبی باشد. گچ ماده بسیار محکمی است، بنابراین رنگ آمیزی روی آن می تواند به محافظت از دیوار در برابر آسیب کمک کند. علاوه بر این، رنگ می‌تواند به روشن‌تر کردن اتاق و ایجاد حس جذاب‌تر در آن کمک کند.

اگر قصد رنگ آمیزی دیوارهای گچی خود را دارید، حتما از رنگ و آستر با کیفیت بالا برای اطمینان از بهترین نتیجه استفاده کنید. علاوه بر این، رنگ آمیزی روی گچ نیز می تواند به پوشاندن هرگونه نقص در سطح دیوار کمک کند. برای بهترین نتیجه، از رنگ لاتکس با کیفیت بالا استفاده کنید که به طور خاص برای استفاده در دیوارهای گچی طراحی شده است. این رنگ ها چسبندگی خوبی خواهند داشت و به مرور زمان در برابر ترک خوردن و پوسته شدن مقاومت می کنند.

یکی دیگر از بهترین رنگ هایی که برای دیوارهای گچی از آن استفاده می کنند، رنگ سیلیکونی می باشد . رنگ سیلیکونی می تواند هر گونه خراش و فرو رفتگی در دیوار های گچی را بپوشاند از طرفی برای رنگ آمیزی دیوار های گچی که دارای دو میلیمتر فرو رفتگی می باشند قابلیت استفاده و پوشاندن را دارد . از این رنگ برای اجرای طرح های گرافیکی و فانتزی می باشد البته نباید فراموش کرد که اجرای چنین طرح هایی هزینه بالایی به همراه دارد .

بیشتر بدانید: کاغذ دیواری جدید ؛ ۱۰ مدل کاغذ دیواری شیک در سال ۲۰۲۲

جمع بندی:

همانطور که در بالا ذکر شد، انواع مختلفی از رنگ ها با کاربردهای بسیار متفاوت در بازار موجود است. از دلایل استفاده از رنگ در ساختمان می توان به جذابیت بصری، دوام سطح، حفاظت شیمیایی و حفاظت از آفات اشاره کرد. هر نوع رنگ برای کاربردهای خاصی طراحی شده است . انتخاب رنگ مناسب می تواند هزینه های پروژه را کاهش داده و در عین حال عملکرد را بهبود بخشد.

نقاشی اغلب به عنوان یک پیشرفت زیبایی شناختی برای ساختمان ها در نظر گرفته می شود، اما مزایای فنی زیادی نیز به همراه دارد مانند حفاظت شیمیایی و نگهداری آسان تر .

تعداد نظرات : 8
  • میلاد داودپور
    21 بهمن 1400
    بسیار عالی میلاد داودپور
  • امیر طاهری
    10 بهمن 1400
    کاملا میشه گفت تیم تولید محتوای فوق حرفه ای دارید
    ادمین آقای املاک
    10 بهمن 1400
    سلام و عرض ممنون از شما کاربر محترم آقای املاک امیدواریم مطالبمون مثمر ثمر بوده باشه براتون
  • پریسا
    10 بهمن 1400
    خیلی جالب بود ممنون از مطلبتون
  • ناشناس
    10 بهمن 1400
    عاااالی👍👍👍👍
  • ehda hashemi
    10 بهمن 1400
    خیلی جذاب بود😍❤️
  • الناز بخشی
    9 بهمن 1400
    واقعا جذاب بود
  • علی منصوری
    8 بهمن 1400
    ممنون از شما، مطلب خوب‌ و کاربردی بود
  • امیر نامی
    8 بهمن 1400
    به به بسیار عالی وکامل درود بر شما