پتینه کاری ساختمان ؛صفر تا صد آشنایی با کاربرد، انواع و مزایای آن

پتینه کاری ساختمان ؛صفر تا صد آشنایی با کاربرد، انواع و مزایای آن

6 بهمن 1401

دکوراسیون

پتینه کاری ساختمان ؛صفر تا صد آشنایی با کاربرد، انواع و مزایای آن

در این هفته از مقاله وبلاگ آقای املاک شما را با صفر تا صد پتینه کاری ساختمان از مزایا تا کاربرد و انواع آن آشنا خواهیم کرد. اگر قصد تغییر دکوراسیون در منزل یا محل کارتان را دارید خواندن این مطلب به شما کمک زیادی خواهد کرد. لطفا تا آخر این مقاله ما را همراهی نمائید.

فهرست مطالب

پتینه کاری چیست

پتینه کاری ساختمان

پتینه کاری دیوار

انواع پتینه کاری دیوار

انواع مدل پتینه کاری

پتینه کاری جدید

پتینه کاری کلاسیک

مزایای پتینه کاری

کاربرد پتینه در ساختمان

قیمت پتینه کاری ساختمان

پتینه کاری چیست

پتینه رنگ کدر روی سطح بیرونی یک ماده است که بیشتر بر روی برنز، مس و سایر فلزات مرتبط استفاده می شود. استفاده از پتینه موجب می شود، یک فلز از خود در برابر خوردگی که به طور طبیعی پس از قرار گرفتن در معرض محیط و شرایط جوی ایجاد می شود، محافظت کند. به تعبیری دیگر پتینه بر روی کهنگی و زنگ زدگی بر روی فلز مس یا سایر فلزات، چوب و یا سنگ قرار می گیرد.

در واقع پتینه کاری یکی از تکنیک ها و هنرهای نقاشی می باشد. هنری که حالت های کهنگی و خوردگی را به کمک رنگ های متنوع و تکنیک های منحصر به فرد خود بر روی اشیاء مختلف شبیه سازی می کند. ایده گرفتن از تکنیک پتینه کاری جلوه بصری بسیار زیادی به همراه دارد و توجه همه را به خود جلب می کند.

پروژه ایستاپارک هشتگرد

پتینه کاری ساختمان

هنگامی که یک ماده در معرض عوامل هوازدگی مانند آب، باد، یخ، دمای شدید یا عوامل دیگر قرار می گیرد، شروع به فرآیند اکسیداسیون می کند که در نهایت منجر به کدر شدن پوشش یا سطح آن می شود. پتینه نیز در اثر کهولت سن، سایش یا حتی پولیش ایجاد می شود. مواد برای محافظت از خود در برابر آسیب ناشی از خوردگی پتینه تشکیل می دهند، اما از طرفی پتینه ها نیز برای جذابیت و زیبایی نیز موزد استفاده قرار می گیرند.پتینه را می توان به عنوان یک روش پیشگیری از پوسیدگی دانست که خود مواد می توانند آن را اجرا کنند.

پتینه کاری ساختمان یکی از تکنیک های نقاشی ساختمان است که البته کاربردهای آن فراتر از نقاشی ساختمان می باشد. به عنوان مثال در پتینه کاری بر خلاف نقاشی، علاوه بر تغییر رنگ سقف، درب و یا دیوار ساختمان می توان بافت ظاهری آن ها را تغییر داد.

بیشتر بخوانید: دیوار اتاق نشیمن، چه رنگی انتخاب کنیم

مدل و عکس از پتینه کاری خانه

پتینه کاری دیوار 

پتینه کاری دیوار پذیرایی و اتاق بیشتر مناسب افرادیست که نمی‌خواهند هزینه زیادی بپردارند و به دنبال جایگزینی مشابه و راهی سریع می‌گردند همانطور که گفتیم پتینه کاری یک هنر نقاشی است و به عملی گفته می‌شود که با استفاده از رنگ و ابزار نقاشی، جلوه ای کهنه و فرسوده را بر روی اجسام، وسایل تزئینی مانند چوب و فلز و یا دیوار ایجاد می کند. در پتینه کاری با استفاده از رنگ های دکوراتیو تیره و روشن، سطح اشیا را با بافت های نازکی به شکل زنگ زده، پوسیده، مات و ترک خورده می‌پوشانند.

پتینه کاری روی اجسام چوبی، فلزی، سنگی، مس و بسیاری از مواد دیگر قرار می‌گیرد. امروزه پتینه کاری در نقاشی ساختمان طرفداران خاص خود را دارد و به علت آنکه نمای منحصر به فردی را در دکوراسیون خانه پدید می‌آورد، میان مردم از محبوبیت زیادی برخوردار است.

خرید خانه در تهران

انواع پتینه کاری دیوار

پتینه با اسفنج

در این روش دیوار با رنگ مورد نظر پوشانده و با اسفنج آغشته به رنگی متضاد به دیوار ضربه زده می‌شود. برای این کار نیازی به داشتن تخصص و ابزار حرفه ای نیست و حتی نتیجه کار، بسیار جذاب و زیبا است. در نظر داشته باسد که هرچه اسفنج دارای بافتی لطیف تر باشد به همان اندازه طراحی شما نرم تر می شود در مقابل اگر اسفنجی دارای بافتی متراکم باشد، طرحی برجسته در اختیار خواهید داشت. کافیست با کمی خلاقیت و حوصله از انواع پارچه های نخی، جین و کتان کمک بگیرید.

بیشتر بخوانید: دکوراسیون اتاق خواب ؛ ۱۲ ایده ساده برای آرامش بیشتر

پتینه رنگارنگ

در این روش می‌توانید از انواع پارچه، اسفنج و غلتک های برجسته استفاده کنید. برای اجرا اسفنج را روی دیوار تازه رنگ شده بکشید و رنگ های اضافی را از روی آن پاک کنید. ابزار مورد نظر را به رنگ های مورد نظر آغشته کنید و به نقاط مختلف دیوار ضربه وارد کنید. دقت کنید اگر می‌خواهید مرز رنگ ها مشخص نباشد، می توانید آن را با اسفنج خیس ترکیب کنید.

پتینه برجسته

امروزه در بازار خمیرهای مختلفی وجود دارند تا با کمک آن ها بتوانید جلوه های زیبا و برجسته ای بر روی دیوار خلق کنید این خمیرها به شما کمک می‌کنند تا بافت های انتزاعی، ترک دیوار، اشکالی هندسی و سایر طرح ها را روی دیوار به اجرا درآورید.بهتر است پتینه برجسته را در اتاق های بزرگ کار کنید و برای جلوگیری از شلوغ به نظر رسیدن، سعی کنید از رنگ های خنثی کمک بگیرید.

انواع مدل پتینه کاری 

پتینه کاری همانند کاغذ دیواری و رنگ و مدل های دیگر دکوراسیون از مدل های مختلف برخوردار است تا با توجه به سلیقه مشتری و سبک طراحی و دیزاین فضای مورد نظر مورد استفاده قرار گیرد.با این وجود انواع مذل پتینه کاری عبارتند از:

  • پتینه طرح آجر
  • پتینه طرح سنگ
  • پتینه طرح بتن 
  • پتینه طرح چوب 
  • پتینه طرح ترک 
  • پتینه طرح سنگ مرمر
  • پتینه طرح کاهگل
  • پتینه طرح چرم
  • پتینه طرح ابر و باد
  • پتینه طرح گل
  • پتینه فرشته
  • پتینه موتیف (ترکیبی از طلاکاری)
  • پتینه طرح سنگ نما
  • پتینه ورق طلا

بیشتر بخوانید: آموزش ساخت دیوار سبز در منزل

مدل های جدید پتینه کاری

پتینه کاری جدید

تزئین و دکوراسیون منزل هر روز جدیدتر و به روز تر می شود چرا که طراحان دکوراسیون داخلی روز به روز هنرهایی برای زیباسازی فضای خانه شما طراحی می کنند. در رابطه با مدل های جدید پتینه کاری می توانیم به پتینه کاری با ورق طلا اشاره کنیم این نمونه یکی از نمونه کارهای زیباسازی دیوار و سقف منزل است که این روزها طرفدار بسیاری دارد.

یکی دیگه از مدل‌های جدید و جذاب پتینه کاری مشبک است بدین صورت که دیوارها را به شکل مشبک در می آورند. این مدل از پتینه باعث می شود که پتینه علاوه بر مدل خاص خود، در طرح کلی روی دیوار نیز مدل مدرن تری را ایجاد کند. بنابراین بهتر است همیشه از یک طرح برای کل دیوار استفاده نکنید، بلکه روی کل دیوار طرح بندی‌های زیبا اجرا کنید و درون هر طرح را پتینه کاری کنید.

نوع دیگر پتینه کاری ابر و بادی است استفاده از پتینه با طرح ابر و بادی روی دیوارهای دکوراتیو، ایده فوق العاده زیبایی است که می تواند جلوه خانه شما را چندین برابر کند. این نوع طرح برای دیوارهای اتاق خواب، دیوارهای سالن و راهروها مناسب می باشد.

پتینه طرح سنگ مرمر یکی از زیباترین مدل‌های پتینه روی دیوار به حساب می آید. این مدل پتینه می تواند ظاهر مدرن‌تر و شیک‌تری را خلق کند. به شما پیشنهاد می کنیم که از پتینه طرح سنگ مرمر برای سالن پذیرایی استفاده کنید تا جلوه زیباتری را به دکوراسیون خانه شما ببخشد. برای اینکه پتینه طرح سنگ مرمر با ظرافت بیشتری ایجاد شود بهتر است که اجرای این مدل را به افراد متخصص و حرفه‌ایی بسپارید.

بیشتر بخوانید: رنگ ساختمان ؛معرفی 12 رنگ ساختمانی به همراهکاربرد و مزایا

پتینه کاری کلاسیک

پتینه کاری به روش کلاسیک نیز زیبایی‌ های منحصر به فرد خود را دارد. با پتینه کاری کلاسیک ، می‌توانید بافت قدیمی و کلاسیک را بهتر حفظ کنید. دقت کنین که خانه و یا قسمتی که قرار است در آنجا پتینه کاری کنید چه سبکی دارد و با توجه به سبک آن محیط، مدل پتینه کاری را انتخاب کنید. به عنوان مثال استفاده از پتینه مدرن برای خانه ‌هایی با سبک سنتی جالب نیست.

هدف از پتینه کاری‌های کلاسیک ایجاد فضای قدیمی و کلاسیک به فضا می باشد که برای رسیدن به این هدف نیز به برجسته کاری‌ها و استفاده از ورق‌های طلا، مس، برنج و برنز نیاز است.

از گذشته تا به امروز در سبک های کلاسیک بیشتر از رنگ‌های سنگین مانند آبی درباری استفاده می شود که طبیعتا هم زمان و هم هزینه زیادی را می‌طلبد. از نظر زیباشناختی باید دقت کرد که در چه فضایی و با چه معماری از  پتینه کاری کلاسیک استفاده می‌شود چرا که داشتن همخوانی با محیط پیرامون از مهم‌ترین جنبه‌های زیباشناختی استفاده از این هنر و سبک به شمار می رود. 

مزایای پتینه کاری

  1. پتینه کاری از مزیت های بسیار زیادی برخوردار است به عنوان مثال پتینه کاری نسبت به رنگ و سایر دیوارپوش ها هنری تر و دلنشین تر هستند.
  2. اجرای آن بر روی تمام سطوح از جمله دیوارها، سقف، ستون و حتی سطوح چوبی و فلزی نیز ممکن می باشد.
  3. پتینه به دلیل بافت های ریز و درشت و جذاب خود به خوبی تمام خوردگی ها و ترک های دیوار را می پوشاند.
  4. عمر و دوام پتینه بالاست و قابلیت شستشو و ترمیم دارد، به همین دلیل است که قیمت پتینه کاری نسبت به سایر دیوارپوش ها بالاتر است و اغلب به عنوان یک عنصر دکوراتیو در بخش کوچکی از فضا مورد استفاده قرار می گیرد. 

از آنجایی که پتینه کاری اغلب طرح دار و دارای بافت می باشد، اجرای آن در کل فضا توصیه نمی شود؛ در مقابل اگر پتینه کاری در فضاهای خاص و مناسب اجرا شود جلوه ی بسیار بیشتری از خود به جا خواهد گذاشت.

بیشتر بخوانید: روانشناسی رنگ ها در دکوراسیون

کاربرد پتینه در ساختمان

از آنجایی که پتینه کاری از تنوع بسیار گسترده ای برخوردار است و  بر روی تمام سطوح قابلیت دارد دامنه ی کاربردهای آن نیز بسیار گسترده می باشد. تقریبا می توان گفت اجرای پتینه در تمامی مکان ها کاربرد دارد. امروزه افرادی که به هر دلیلی درگیر بازسازی و نوسازی خانه یا طراحی داخلی و تغییر دکوراسیون منزل یا محل کار خود هستند به سراغ پتینه کاری نیز می روند. به هر حال کاربردهای پتینه کاری عبارتند از:

  • پتینه کاری ساختمان
  • پتینه کاری روی دیوار
  • پتینه کاری سقف
  • پتینه روی گچبری
  • پتینه روی ام دی اف
  • پتینه کاری روی شیشه
  • پتینه کاری روی چوب
  •  پتینه کاری روی مبل

قیمت پتینه کاری ساختمان

اکنون که با صفر تا صد پتینه کاری ساختمان از جمله مزایا، کاربرد و انواع آن آشنا شدید برای بازسازی و نوسازی یا طراحی داخلی و تغییر دکوراسیون منزل یا محل کار خود می توانید به متخصصان تزئینات داخلی و متخصصان دکوراسیون داخلی ( وبسایت آقای املاک ) این اجازه بدهید تا محیط خانه یا محل کار شما را به مکانی زیبا و خیره کننده تبدیل کنند.

تعداد نظرات : 1
  • سارا کاهکش
    23 دی 1400
    پتینه هنر کهنه کاری ابزار و وسایل و حتی دیوار هست که چندین سبک داره، سبک مدرن و کلاسیک که متریالشون با هم فرق میکنه کلا چیز جذابیه