نمای کامپوزیت ؛با انواع قابلیت ها و مزایای آن آشنا شوید
27 اردیبهشت 1402
ملکی
در این مطلب از وبلاگ آقای املاک در مورد نمای کامپوزیت ساختمان با شما صحبت خواهیم کرد و شما را با ساختار، قابلیت ها و مزایای نمای کامپوزیت آشنا خواهیم کرد.پ
فهرست مطالب
همه چیز در مورد نمای ساختمان
طراحی نما یکی از مواردی است که امروزه معماران به آن توجه زیادی دارند زیرا زیبایی و چگونگی نما نمایانگر هنر و کیفیت کار معمار و طراح ساختمان است. نمای ساختمان مسکونی نیز می تواند نشان دهنده سلایق، علایق، باورها و سنت های مردم باشد.همچنین شکل ظاهری هر واحد مسکونی بسته به شرایط محیطی مانند آب و هوا، باد و طوفان، زلزله و میزان آلودگی هوا در مناطق مختلف متفاوت است.
از دیگر عوامل موثر بر نمایشگر می توان به عایق بودن در برابر سرما و گرما، عایق صدا، مقاومت در برابر زلزله، مقاومت در برابر ضربه، یخ زدگی، مقاومت در برابر آتش و مقاومت در برابر جدا شدن و افتادن از نما اشاره کرد. نمای ساختمان باید در اجرا انعطاف پذیر باشد. به گونه ای که بتوان از آنها در نماهایی با اشکال مختلف هندسی استفاده کرد.
همچنین نمای ساختمان باید به گونه ای طراحی شود که با وجود حفاظت از محیط داخلی، به خوبی با محیط داخلی ارتباط برقرار کند. به عنوان مثال، ممکن است نور به داخل بتابد یا از محوطه سازی در فضای باز استفاده شود.
هر ساختمانی که امروزه ساخته می شود نیاز به نما دارد. به طور خلاصه، نما ساختار بیرونی و رو به عموم است که به ساختمان شخصیت، رنگ و شکل می بخشد. برای معماران، نما به شدت اهمیت دارد و به عقیده آنها نمای بیرونی ساختمان چیزهای زیادی در مورد هدف اصلی معماری و طراحی ساختمان می گوید.
بیشتر بخوانید: صفر تا صد تکنولوژی در حوزه املاک
کاربرد نمای ساختمان
نما کاربردهای زیادی دارد ، از ساختمان در برابر آب و هوا و ضربه محافظت می کند و بر بازده انرژی ساختمان تأثیر می گذارد. نما را می توان از مواد مختلفی از جمله کامپوزیت، سنگ، فولاد، شیشه یا بتن ساخت. در ادامه این مطلب در مورد نمای کامپوزیت ساختمان با شما صحبت خواهیم کرد و شما را با ساختار ، قابلیت ها و مزایای نمای کامپوزیت آشنا خواهیم کرد.
نمای کامپوزیت چیست
با توجه به توضیحات نمای آلومینیوم ، اکنون نمای کامپوزیتی تولید می شود که قسمت اصلی آن از آلومینیوم است. نمای کامپوزیت علاوه بر کارآمد بودن، زیبایی خاصی به نمای ساختمان می بخشد. مواد کامپوزیت، مانند پلیمرهای تقویت شده با الیاف شیشه، دارای مزایای استحکام و سختی بالا، چگالی کم، و همچنین انعطاف پذیری در تولید هستند. بنابراین پتانسیل آنها در جایگزینی مصالح معمولی (مانند بتن، آلومینیوم و فولاد) در ساخت و ساز ساختمان جذاب شده است.
یکی از مهمترین مسائلی که مانع استفاده گسترده از سازههای مرکب در فناوری ساختمانهای مرتفع میشود، به عملکرد مقاومت آنها در برابر آتش مربوط میشود. تلاش های قابل توجهی برای توسعه سیستم های مصالح و فن آوری های تولید کامپوزیت برای مطابقت با کدهای مختلف ایمنی ساختمان انجام شده ، در حالی که جذابیت زیبایی معماری خود را حفظ کرده است
در مورد نمای کامپوزیت ساختمان مسکونی چه می دانید؟
لازم به ذکر است یکی از مصالحی که برای نمای ساختمان بسیار مورد استفاده قرار می گیرد آلومینیوم است. آلومینیوم دارای چند ویژگی و برای استفاده در نمای ساختمان بسیار محبوب است. وزن سبک آلومینیوم و انعطاف پذیری و بسیاری دیگر از مزایای دیگر آلومینیوم باعث شده از آن برای نمای ساختمان استفاده شود.
بیشتر بخوانید: انواع سنگ ساختمان ؛آشنایی با ویژگی، مزایا و کاربرد آنها
از آنجایی که آلومینیوم از نظر فنی برای استفاده در نمای ساختمان بسیار مناسب است از نظر زیبایی نیز توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است. آلومینیوم را می توان با بسیاری از مواد زیبای دیگر ترکیب کرد تا نمای زیبایی از ساختمان ایجاد کند.
قیمت کامپوزیت ساختمان
وبسایت آقای املاک که به عنوان تخصصی ترین و کاملترین وبسایت ملکی در زمینه ثبت و ارائه رایگان آگهی املاک و مشاغل مرتبط با ساختمان در ایران شناخته شده است توانسته صفر تا صد نیازهای ساختمانی را با ابزارهای مختلف در جهت تسهیل و تسریع معاملات ملکی برآورده کند. شما می توانید می توانید با یک جستجوی ساده در وبسایت آقای املاک از به روزترین قیمت آگهی های تزئیناتی، خدماتی، ساختمانی و تاسیساتی ساختمان باخبر شوید.
برای دریافت لیست قیمت کامپوزیت می توانید به آگهی های وبسایت آقای املاک مراجعه کنید.
ساختار و مزایای نمای کامپوزیت
کامپوزیت ها از ترکیب دو یا چند ماده مجزا ساخته می شوند. ماده به دست آمده از هر یک از اجزای آن قوی تر و بادوام تر است.
نمای کامپوزیت دارای دو لایه آلومینیومی است که بین آن ها از پلی اتیلن استفاده شده است. این لایه های دیواری از ضخامت های مختلف تشکیل شده اند. همچنین می تواند در رنگ های مختلف در دسترس باشد.
- ایمنی بالا و جدا نشدن از نما در دراز مدت
- مقاومت مکانیکی بالا
- عمر طولانی و عدم تغییر شکل و سایش در طول زمان
- امکان استفاده از ورق های فناوری نانو با قابلیت خود تمیز شوندگی با آب باران و حذف هزینه های شستشو در ساختمان های بلندمرتبه
- اجرای سریع
- سطح صاف و رنگ یکنواخت
- راندمان بالا به دلیل انعطاف پذیری بالا و وزن سبک در پروژه های بازسازی
- از مزایای نمای کامپوزیت می توان به سبکی، سهولت در مونتاژ، تعمیر و نگهداری اشاره کرد
- یکی دیگر از مزایای نمای کامپوزیت مقاومت بالای آن در برابر بادهای شدید است همچنین در برابر انواع شرایط جوی مقاومت بالایی دارند.
- از دیگر مزایای نمای کامپوزیت می توان به ضد آب بودن نمای کامپوزیت، عایق بودن صدا، عدم اشتعال و برش ساده اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: لابی ساختمان چیست ؛ چه مزایا و کاربردی دارد؟
قابلیت های نمای کامپوزیت چیست؟
دلایل زیادی برای استفاده از نمای کامپوزیت وجود دارد که در زیر به آنها اشاره می کنیم.
۱.وزن نمای کامپوزیت
از قابلیت های نمای کامپوزیت می توان به وزن سبک آن اشاره کرد. وزن نمای کامپوزیت بین ۵ تا ۸ کیلوگرم بر متر مربع است که بسیار کمتر از سایر مصالح مورد استفاده برای نمای ساختمان است.
۲.عایق کاری نمای کامپوزیت در برابر صدا
پشت ورق های کامپوزیت در نمای کامپوزیت دارای فضای خالی می باشد که باعث می شود نمای کامپوزیت صدای عایق خوبی داشته باشد.
۳.انعطاف پذیری در نمای کامپوزیت
لبه های نمای کامپوزیت را می توان با ابزار مناسب تا ۱۳۵ درجه زاویه داد که برای اکثر مصالح مانند سنگ و شیشه امکان پذیر نیست.
۴.رنگ آمیزی در نمای کامپوزیت
نمای کامپوزیت می تواند رنگ های زیبا و متنوعی داشته باشد و با جدیدترین تکنولوژی ها زیباترین رنگ ها را بر روی نمای کامپوزیت ایجاد می کنند. رنگ ها باید روی کامپوزیت کیفیت بالایی داشته باشند تا در برابر انواع شرایط آب و هوایی و آلودگی های صنعتی آسیب نبینند.
بیشتر بخوانید: شیشه ساختمان ؛با انواع و کاربردهای آن آشنا شوید!
۵.مقاومت نمای کامپوزیت در برابر آتش سوزی و زلزله
بعید است که این نوع متریال برای نمای ساختمان آتش بگیرد اما اگر هم آتش بگیرد محیط را آلوده نمی کند. همچنین به دلیل اینکه نمای کامپوزیت به طور دائم به ساختمان چسبیده نیست، در هنگام زلزله به خوبی در برابر لرزش واکنش نشان می دهد به همین دلیل احتمال ریزش نمای کامپوزیت در هنگام زلزله بسیار کم است.
نمای کامپوزیت طرح چوب
نمای کامپوزیت طرح چوب در سال ۱۹۶۱در آلمان اختراع شد و پس از استفاده در صنعت نمای ساختمان در چندین کشور مورد استقبال قرار گرفت. در حال حاضر این نوع متریال در ایران در انواع مختلفی تولید می شود نمای کامپوزیت طرح چوب به دلیل مزایای بیشمار خود مورد استفاده بسیاری از فعالان صنعت نمای ساختمان قرار گرفته است. این نوع کامپوزیت یکی از متریال های مدرن است که می تواند جایگزین چوب ترمو باشد. ورق کامپوزیت دارای رنگ ها و طرح های گوناگونی است که هرکدام از آن ها مناسب نما و محیطی خاص می باشند.
ورق کامپوزیت طرح چوب
ورق کامپوزیت طرح چوب یکی از محبوب ترین ورق های کامپوزیت آلومینیوم در جهان محسوب می شود که به وضوح از بافت چوب، ساده اما طبیعی تقلید می کند. این ترکیب عالی از زیبایی طبیعی چوب و ویژگی های عالی روکش دیوار آلومینیومی است.در حال حاضر، ورق کامپوزیت طرح چوب یک متریال ایده آل برای نمای ساختمان در بازار مصالح ساختمانی است
ویژگی های صفحه چوبی کامپوزیت
این یک ورق کامپوزیت سبک و انعطاف پذیر با استحکام کششی بالا است. به دلیل زیبایی و تنوع طرح های پانل کامپوزیت چوب، توجه بسیاری از معماران و طراحان را به خود جلب کرده است.
بیشتر بخوانید: ساختمان های هوشمند ؛مزایا، کاربرد و ویژگی های آن
نمای کامپوزیت طرح سنگ
نمای کامپوزیت طرح سنگ یکی از پرکاربردترین نمای ساختمانهای امروزی به حساب می آید. این نوع متریال، از سنگ طبیعی با روکش نازک طرح سنگ ساخته میشود که این روکش با لایهای از آلومنیوم نازک تقویت شده است. نمای کامپوزیت طرح سنگ ممکن است از هر نوع سنگی ساخته شده باشد. این سنگ ممکن است مرمر، سنگ آهک یا هر نوع سنگ دیگری باشد.
سنگ طبیعی نمای بسیار زیبا و در عین حال مقاومی به این کامپوزیتها میبخشد. یکی از دلایل محبوبیت و استقبال از نمای کامپوزیت طرح سنگ زیبایی، تنوع و مقاومت آنها است. نکته قابل توجه این است که طرح سنگهای طبیعی معمولا بسیار خاص می باشند به گونه ای که بعید است شما دو سنگ طبیعی با طرحهایی شبیه به هم دیده باشید. همین موضوع موجب میشود نمای کامپوزیت طرح سنگ در هر خانه بسیار خاص و ویژه باشد. این ویژگی برای دکوراتورها و طراحان نمای ساختمان بسیار مهم و حیاتی است.
کامپوزیت طرح سنگ به دلیل مقاومت بالایی که دارد میتواند در مکانهای خارجی و داخلی بسیاری مورد استفاده قرار گیرد حتی اگر توسط نصاب ماهر نصب شود تا سالها نیاز به تعویض و هزینههای جانبی ندارد.
نمای کامپوزیت مغازه
استفاده از پلیمر به تنهایی موجب می شود استحکام محصول چندان مطلوب نباشد، به همین دلیل برای تقویت آن باید از الیاف و لایه های پیوسته و ناپیوسته مختلفی استفاده کرد. به این منظور در نمای کامپوزیت مغازه که یک کامپوزیت تزئینی محسوب می شود از ترکیب آلومینیوم و پلی اتیلن به صورت لایه ای استفاده می گردد. برای ساخت کامپوزیت ساده و کلاسیک، در پشت و روی یک لایه ورق پلی اتیلن دو ورق آلومینیومی پرس می شود و مجموع این سه لایه نمای کامپوزیت مغازه ها را شکل می دهد. اما کامپوزیت های مدرن از لایه های متعدد و مختلفی تشکیل شده اند.
بیشتر بخوانید: مصالح ساختمانی هوشمند ؛مروری بر انواع و ویژگی های آن
مزایای نمای کامپوزیت مغازه
- نمای کامپوزیت مغازه بسیار سبک است.
- کامپوزیت در برابر سرما و گرما مقاومت بالایی دارد.
- کامپوزیت به دلیل چند لایه بودن در برابر ضربه مقاوم است.
- تولید در رنگ و طرح های مختلفت کامپوزیت باعث ایجاد تنوع در نما می شود.
- نصب آن سریع و آسان می باشد.
- به دلیل تولید بالا در دسترس است.
- قیمت اجرای هرمتر مربع نمای کامپوزیت بسیار مقرون به صرفه است.
- این جنس از نما انعطاف پذیری بالایی دارد.
- نمای کامپوزیت قابل شستشو است.
- جنس نمای مغازه با کامپوزیت ضد زنگ و ضد حریق می باشد.