خانه ابریشمی رشت ؛معرفی صفر تا صد این بنای تاریخی جذاب
28 مرداد 1403
محله گردی
اگر قصدخرید آپارتمان در گیلانو یاخرید ویلا در گیلان را دارید و شهر رشت را انتخاب کرده اید باید بدانید که خانه ابریشمی رشت یکی از منحصر به فردترین بناهای تاریخی استان گیلان در شهر رشت می باشد که در این مقاله قصد داریم شما را با پیشینه و معماری آن آشنا کنیم اگر قصد خرید آپارتمان در رشت و یا خرید ویلا در رشت را دارید، بد نیست از اماکن مهم و معروف آن باخبر شوید.
فهرست مطالب
تاریخچه خانه ابریشمی رشت
خانه ابریشمی رشت یکی از منحصر به فردترین بناهای تاریخی استان گیلان می باشد که پیشینه آن به دوران قاجار بازمی گردد. بر اساس گفته ها و شنیده ها این خانه در ابتدا متعلق به خانوادهای بود که به نام حاج میر اسماعیل حاکمی مشهور هستند. حاج اسماعیل حاکمی در دوران ناصرالدین شاه قاجار، منصب کلانتری رشت را بر عهده داشت که با گذشت زمان این خانه به اسم حاج میرزا احمد ابریشمی فروخته می شود و بعد از آن عنوان خانه ابریشمی در رشت به این بنا اختصاص داده می شود. یکی از دلایلی که این خانه به خانه ابریشمی مشهور شد، خریداری کردن آن توسط حاج میرزا احمد ابریشمی بود چرا که از آن زمان یعنی از سال (۱۳۱۸) به بعد به این خانه، خانه ابریشمی گفته می شود.
اگر در شمال کشور قصد سرمایه گذاری و یا سکونت دارید، پروژه میلنیوم محمودآباد را به شما پیشنهاد می کنیم . این پروژه مدرن و لوکس واقع در شهر محمودآباد (استان مازندران) می باشد که توسط شرکت ساختمانی MRG و به دست یکی از سازندگان مطرح، (مهندس محمدرضا جنیدی) ساخته شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک کلیک کنید.
خانه ابریشمی رشت آدرس
خانه ابریشمی رشت در قسمت جنوبی میدان صیقلان و در خیابان مطهری واقع شده است. برای پیدا کردن خانه ابریشمی رشت باید به سراغ میدان بسیج یا همان میدان صیقلان بروید.سپس در قسمت جنوب شرقی این میدان به دنبال کوچه شاعری باشید. کوچه شاعری همان کوچه ای است که این خانه قدیمی در آن واقع می باشد.
این بنای تاریخی دارای چندین درب ورودی است که از کوچه های متفاوتی به آن راه دارد. درب دوم این ساختمان نیز در صد متر جلوتر از کوچه میرزا خلیل قرار دارد . این کوچه دقیقا در کنار میدان صیقلان است. درصورتی که از خیابان مطهری به سمت میدان صیقلان بروید، کوچه میرزاخلیل را در سمت راست خود مشاهده خواهیدکرد. بعد از ورود به این کوچه عمارت ابریشمی در سمت چپ شما خواهد بود.
بیشتر بخوانید: خانه میرزا کوچک خان جنگلی، معرفی این مکان تاریخی جذاب!
معماری خانه ابریشمی رشت
این خانه زیبا وسعتی به مساحت ۲۰۰۰ متر دارد و زیربنای آن ۶۵۰ متر مکعب است. حیاط باصفا و زیبا، حوض بزرگ و باغچه های دیدنی، درخت های قدیمی تنومند، پنجره های متعدد و بسیاری از ویژگی های دیگر نیز این خانه را به مکانی بسیار جذاب و دیدنی برای مراجعه کنندگان مبدل کرده است. هر طبقه این ساختمان دارای ۸ اتاق است که طبقه اول و همکف آن بسیار ساده طراحی شده و تزینات داخلی کمی دارد در مقابل طبقه دوم آن دو تالار چینی خانه و تالار آیینه زیبایی خاصی به این بنا داده که حاوی ظروف و لوازم دکوری هستند و به روی عموم باز نیست.
مطالب مرتبط: میدان شهرداری رشت، معرفی مهم ترین جاذبه گردشگری رشت!
تالار آیینه خانه ابریشمی دارای 12 طاقچه است که با قوسی به صورت نیمدایره دیده می شود که درون آنها را به وسیله آینه پوشاندهاند و قرنیز تا ارتفاعی به اندازه یک متر تا قسمت زیرین طاقچهها از جنس سنگ مرمر امتداد یافته است. شایان به ذکر است که در حیاط خانه تابی وجود دارد که سالهاست از درختی بزرگ آویزان می باشد و زیبایی حیاط را چندین برابر کرده است.
خانه ابریشمی در سال ۱۳۷۹ به شماره ۳۳۶۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این خانه پس از آنکه به میراث فرهنگی تحویل داده شد، مورد مرمت و بازسازی بسیاری قرار گرفت این تغییرات شامل؛ تعویض بخش های چوبی بنا مانند ستون ها، لمبه ها، اشک ها، سرشیرها و تخته های کف بالکن و بنا، تعمیر اساسی سربندی همچون تعویض سفال های فرسوده و شکسته و چوبهای پوسیده، ساخت پله چوبی برای دسترسی به طبقات بالایی و بازسازی اطاقک زیر قسمت کلاه فرنگی، از بین بردن رنگهای پوسته شده در بخش های چوبی ساختمان و نیز جلاکاری و احیا آنها به وسیله رنگ آمیزی کامل ساختمان و تعویض و تعمیر پنجره و درب های اطاقک کلاه فرنگی و نصب شیشه می باشد.
این عمارت سرشار از درخت، گل و گیاه و یک حوض بزرگ است. با این که بازسازیهای غیراصولی برای استفاده اداری از بنا انجام شده اما ساختار و نماکاریهای زیبای آن همچنان قابل مشاهده هستند. از سوی دیگر پلهها و نردههای چوبی، سقفهای آینهکاری و گچبری شده و دیوارهای پر از نقشونگار رنگارنگ در داخل اتاقها چشمنوازی میکنند.
خانه ابریشمی رشت برای علاقه مندان به تاریخ و معماری تماشا و عکاسی از ایوان تمام پنجرهای، دیوارهای آجری و در و پنجرههای چوبی بسیار جالب خواهد بود.