مزایا و معایب زندگی در طبقه آخر آپارتمان

مزایا و معایب زندگی در طبقه آخر آپارتمان

19 اسفند 1402

ملکی

مزایا و معایب زندگی در طبقه آخر آپارتمان

در زندگی شهری امروز، آپارتمان ها نقش مهمی در سکونت مردم دارند. زندگی در طبقه آخر آپارتمان یکی از انتخاب های ناگریز مردم است که مزیت ها و معایبی هم دارد. اگر برای خرید آپارتمان یا اجاره یک واحد در طبقه آخر دچار تردید هستید حتما به این نکات مثبت و منفی توجه کنید. دانستن این نکات می تواند شما را در انتخابی درست و مطمئن کمک کند. در این مطلب به معرفی مزایا و معایب سکونت در طبقه آخر آپارتمان می پردازیم.

معرفی آپارتمان و ویژگی طبقات آن

آپارتمان ها به دلیل نوع ساخت و معماری که دارند، دارای ویژگی های متفاوتی از خانه ویلایی هستند. علاوه بر این، زندگی در هر طبقه آپارتمان، ویژگی های متفاوتی دارد که ممکن است به تجربه ای خوب و بد منجر شود. مثلاً طبقات اول آپارتمان در بعضی ساختمان ها، به دلیل سر و صدای رفت و آمد ساکنین از در ورودی، خیلی محبوب نباشد. ولی در آپارتمان هایی که آسانسور ندارند طبقه اول محبوبیت بیشتری دارد. طبقات آخر آپارتمان به دلیل وجود سقف پشت بام، در برابر سرما و گرما تاثیرپذیری بیشتری دارند. طبقات وسط هم در صورتی که آپارتمان دارای آسانسور باشد از طبقات خوب هر ساختمان هستند.

بیشتر  بخوانید: سرقفلی چیست، هر آنچه که باید بدانید

زندگی-در-طبقه-آخر-آپارتمان

خرید خانه در تهران

مزایای زندگی در طبقه آخر آپارتمان

اگر طبقه آخر آپارتمان را برای سکونت انتخاب کرده اید، این واحد مزیت های خوبی دارد که برای خیلی ها جذاب است. 

  • نورگیری بیشتر واحد

یکی از آیتم هایی که افراد برای انتخاب یک واحد خیلی به آن توجه می کنند، نورگیری آپارتمان است. این مساله در شهرهای بزرگ که تعداد ساختمان های بیشتر و با ارتفاع بلندتری ساخته می شود اهمیت بیشتری پیدا می کند. به دلیل اینکه ساختمان های بلند در شهرها تا حدی مانع نور خورشید می شوند، طبقات پایین هر ساختمان، نور کمتری دریافت می کنند. بنابراین از نظر نورگیر بودن طبقات بالای یک آپارتمان همیشه بهترین گزینه هستند. واحد های طبقه آخر مخصوصاً در آپارتمان های بیشتر از 4 طبقه، بسیار روشن و دلباز هستند.  

بیشتر بخوانید: پلاک ثبتی ملک و روش استعلام آن

  • ارتفاع بیشتر و ویو خوب

طبقه آخر آپارتمان، از نظر چشم انداز و اصطلاحاً ویو هم بهترین طبقه است. طبقه آخر، دید عالی به مناظر یا محیط شهری اطراف می دهد مخصوصاً اگر فضای سبز یا پارکی در مجاورت آپارتمان وجود داشته باشد. همچنین جریان هوای بهتری در خانه شما وجود خواهد داشت. زندگی در طبقه آخر، به شما حس تسلط و احاطه به خیابان یا فضای شهر می دهد و چشم اندازی خوب برای ساکنین دارد.

  • دوری از درب ورودی همکف و سرو صدا

یکی از مواردی که ساکنین طبقات اول از آن شکایت می کنند، سر و صدای رفت و آمد از درب ورودی ساختمان است. نزدیکی به درب ورودی اصلی ساختمان، به دلیل رفت و آمد مهمان ها، پیک، اسباب کشی و غیره موجب سلب آسایش طبقات اول می شود. طبقه آخر آپارتمان به دلیل دوری از درب اصلی، در آرامش کامل بوده و هیچ صدایی ساکنین آن را اذیت نمی کند. همچنین سر و صدای خیابان و عبور و مرور ماشین ها و عابرین، خیلی کمتر به گوش ساکنین طبقه آخر می رسد. بنابراین طبقه آخر بهترین طبقه از نظر آرامش داشتن و سکوت است. 

  • عدم وجود همسایه طبقه بالا

از معضلات آپارتمان، رعایت نکردن فرهنگ و اصول آپارتمان نشینی توسط برخی همسایگان است. یکی از این مشکلات، سر و صدای همسایه های بالایی و مخصوصاً دویدن و بازی بچه هاست که آرامش طبقات پایین را می گیرد. این مساله وقتی مهمتر می شود که این سر و صدا در ساعات استراحت یا آخر شب باشد. طبقه آخر آپارتمان از این نظر بسیار دنج و راحت است و ساکنین آن در تمام ساعات شبانه روز آرامش دارند. 

طبقه-آخر-آپارتمان

پیش خرید آپارتمان در تهران

معایب زندگی در طبقه آخر آپارتمان

طبقه آخر آپارتمان به غیر از مزایایی که دارد، دارای معایبی هم هست که باید در زمان خرید یا اجاره آنها را در نظر بگیرید. ممکن است برای برخی یکی از مزیت های طبقه آخر به کل معایب آن برتری داشته باشد و این طبقه را انتخاب کنند. ولی شاید فردی دیگر یکی از معایب آن را غیر قابل تحمل بداند. بنابراین در هر ساختمانی باید این نکات را با سلایق خودتان تطبیق دهید.

  • نبود آسانسور یا خرابی آن

اگر در آپارتمانی آسانسور وجود نداشته باشد، زندگی در طبقه آخر کمی سخت می شود. رفت و آمد از پله ها، حمل خریدها یا وسایل خانه از پله ها در طولانی مدت خسته کننده است. این مشکل برای افرادی که دچار بیماری یا پادرد هستند دو چندان می شود. بدترین زمانی که نبود آسانسور را احساس می کنید زمان اسباب کشی است که حتی برای بارهای کوچک باید از پله استفاده کنید. 
حتی در آپارتمان هایی که آسانسور دارند ممکن است به دلیل خرابی آسانسور یا قطعی برق، ساکنین مجبور به استفاده از پله ها شوند. در این حالت هم در زمان اسباب کشی و حمل وسایل بزرگ منزل، باید نیرو و هزینه بیشتری مصرف شود. بنابراین سکونت در طبقه آخر به دلیل تعداد زیاد پله ها، دردسرهای خاص خودش را دارد. 

  • سقف پشت بام

از مهمترین معایب طبقه آخر آپارتمان، وجود سقف پشت بام در این طبقه است. سقف پشت بام به دلیل مجاورت در سرما و گرما و برف و باران به مرور زمان دچار فرسودگی و نم زدگی می شود. مشکلات ایزوگام و نم زدگی سقف برای ساکنین این طبقه، اذیت کننده است. این مساله در خصوص آپارتمان های بالای 10 سال ساخت یا محله هایی با وضعیت اقتصادی ضعیف، اهمیت بیشتری پیدا می کند. 

  • سرما و گرما

سقف طبقه آخر آپارتمان به دلیل اینکه در مجاورت هوای آزاد دارد در برابر تابش خورشید یا سرما و برف، تاثیر بیشتری می گیرد. در واقع انتقال سرما و گرما از سطح سقف به داخل واحد انجام می شود و واحد در زمستان سردتر و در تابستان گرم تر از طبقات دیگر است. این مساله مخصوصاً وقتی که ساختمان های مجاور ارتفاع کمتری از این طبقه داشته باشند شدت بیشتری پیدا می کند. بنابراین مشکل سرمایش و گرمایش طبقه آخر آپارتمان از نکات قابل توجه در هنگام بازدید و انتخاب این واحد است.

  • فاصله زیاد تا همکف در زمان حوادث

طبقات آخر آپارتمان در موارد نادر اتفاقات و حوادث غیر مترقبه، از چند جهت امنیت کمتری دارند. در زمان آتش سوزی، به دلیل ارتفاع زیادی که دارند، کمک رسانی و امداد به واحد سخت تر خواهد بود. همچنین به دلیل فاصله بیشتری که از درب اصلی ساختمان دارند، فرار و خروج ساکنین با زمان بیشتری لازم دارد. این مشکل در مورد حوادث دیگری مانند زلزله هم صدق می کند. 

  • مشکلات فشار آب

یکی از مشکلاتی که در شهرهای پرجمعیت و بزرگ برای آپارتمان نشینان وجود دارد، مشکل کمبود فشار آب است. زندگی در طبقه آخر آپارتمان در شهرهای بزرگ، با مشکل کاهش فشار آب روبرو است. البته در اکثر این ساختمان ها، ساکنین به تهیه و تعبیه پمپ یا مخزن آب اقدام کرده اند که تا حدود زیادی این مشکل را برطرف کرده است. ولی به هر حال این مساله در بسیاری از محلات و آپارتمان ها مخصوصاً طبقه آخر وجود دارد.