بررسی و مشاوره دعاوی ملکی حقوقی و کیفری توسط آقای املاک
20 شهریور 1402
حقوقی
آقای املاک با کارشناسان و وکلای ملکی حرفه ای و مجرب خود شما را با تمام مسائل حقوقی ملکی، دعاوی ملکی حقوقی و قوانین آن، انواع دعاوی ملکی حقوقی و کیفری آشنا کرده و شما را در مشاوره حقوقی و کلیه دعاوی ملکی حقوقی راهنمایی خواهد کرد.
فهرست مطالب
آشنایی با مشکلات حقوقی املاک و بررسی دعاوی ملکی
آشنایی با انواع دعاوی ملکی توسط وکیل ملکی
قوانین دعاوی ملکی و مرجع رسیدگی به دعاوی حقوقی
نقش وکیل ملکی در انواع دعاوی ملکی
آشنایی با مشکلات حقوقی املاک و بررسی دعاوی ملکی
یکی از اساسی ترین نیازهای بشر داشتن ملک و مسکن است؛ همچنین املاک یک گزینه عالی جهت سرمایه گذاری به شمار می روند. از این رو بسیاری افراد اقدام به فعالیت در حوزه خرید و فروش مسکن می کنند؛ خریداران و فروشندگان برای اینکه در معاملات دچار مشکل نشوند باید با دعاوی ملکی حقوقی و قوانین آن به خوبی آشنا باشند.
در دادگاه های مربوط به املاک تعداد زیادی پرونده حقوقی وجود دارد که نیازمند بررسی هستند و اگر افراد با مشکلات حقوقی و نحوه رفع آنها آشنا باشند کمتر با خسارات مالی مواجه می شوند. در صورتی که شما هم با مسائل حقوقی ملکی مواجه شده اید پیشنهاد می کنیم به یک وکیل ملکی برای دریافت مشاوره و راهنمایی مراجعه کنید.
آشنایی با انواع دعاوی ملکی توسط وکیل ملکی
دعاوی ملکی شامل دو نوع دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری است و هر یک از این موارد خود دارای زیر مجموعه هایی هستند. مهم ترین تفاوت دعاوی کیفری و حقوقی در دو موضوع وقوع جرم در کیفری و ایجاد خسارت در دعاوی حقوقی است. برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید به مجموعه آقای املاک مراجعه کنید این موسسه رسیدگی به کلیه دعاوی ملکی را می پذیرد. در ادامه به بررسی دعاوی ملکی در مسائل حقوقی می پردازیم.
دعاوی ملکی حقوقی
دعاوی ملکی در مورد اموال و اشخاص در دادگاه بررسی می شود؛ با توجه به اینکه املاک، مال به حساب می آیند با موضوع اموال مطرح شده اند و از جمله اموال غیر منقول به شمار می روند؛ به عبارتی نمی توان آنها نقل و انتقال داد. در دعاوی ملکی حقوقی یک طرف دعوا با ارائه دادخواست ادعای خود علیه طرف دیگر را در دادگاه مطرح می کند. رسیدگی به این نوع پرونده ها بر عهده وکیل ملکی است؛ در ادامه به ذکر نمونه ای از دعاوی ملکی اشاره می کنیم.
بیشتر بدانید: نقل و انتقال املاک ؛از بررسی خرید و فروش ملک وکالتی و اوقافی تا محاسبه مالیات
چند نمونه از دعاوی ملکی حقوقی
طرح دعاوی ملکی در زمینه های گوناگونی صورت می گیرد که تعداد زیادی از پروندهها به دلیل عدم آگاهی از قوانین و برخی دیگر با هدف سودجویی افراد اتفاق می افتند. از این رو پیشنهاد می شود قبل از انجام معامله شامل خرید، اجاره و واگذاری اموال مثل در حوزه ارث یا وقف با وکیل ملکی حقوقی مشورت شود.
- اجبار برای تنظیم سند رسمی یا فک رهن
- دریافت و درخواست مطالبه اجرت المثل
- مطالبه خسارت
- تعدیل اجاره بها
- الزام به دریافت پایان کار
- دعاوی مربوط به سرقفلی
- دریافت صورت مجلس تفکیکی برای ساختمان های دارای واحد چندگانه و مستقل
- الزام به تحویل ملک
- دعوای تخلیه اماکن تجاری
1.دعوای تخلیه و خلع ید و تفاوت آنها
رایج ترین و مطرح ترین دعوا در بحث دعاوی ملکی در دادگاه های حقوقی، دعوای تخلیه است که با دعوای خلع ید تفاوت دارد و معمولا این دو با هم اشتباه گرفته می شوند. تفاوت دعوای تخلیه و خلع ید مربوط به وجود قرارداد است؛ به طوری که در دعوای تخلیه قراردادی توافقی بین دو طرف منعقد می شود.
به عنوان مثال اگر پس از مدت قرارداد موجر از مستاجر بخواهد ملک را تخلیه نماید؛ ولی در زمان قانونی مستاجر ملک را تخلیه نکند در این شرایط موجر حق طرح دعوای تخلیه را دارد. در خلع ید هیچ قراردادی بین طرفین یعنی خوانده و خواهان منعقد نشده و باعث دعوا می شود؛ در این حالت دعوای خلع ید توسط خواهان طرح شده و درخواست پسگیری ملک خود را از خوانده (کسی که ملک را غصب کرده) دارد.
2.رسیدگی به دعوای الزام به تحویل ملک توسط وکیل ملکی
با بالا رفتن قیمت املاک افرادی که در زمینه ساخت و ساز ساختمانی فعال هستند افزایش پیدا کرده اند؛ همچنین این امر باعث افزایش قردادهای مشارکت در ساخت نیز شده است. این تغییرات سبب شده که چالش های بسیاری در زمینه تحویل به موقع ملک به خریدار به وجود آید که با تاخیر در تحویل یک طرف قرارداد اجازه طرح دعوای الزام به تحویل ملک را دارد.
بیشتر بدانید: فروش ملک از طریق واسطه به صورت آنلاین ؛از نگاه وکیل پایه یک دادگستری میلاد مهرنوش
3.دعوای مطالبه اجرت المثل
مطالبه اجرت المثل زمانی طرح می شود که بین دو طرف معامله قرارداد اجاره ای تنظیم شده و قرارداد پایان یافته است؛ ولی هنوز مستاجر اقدام به تخلیه ملک ننموده در صورتی که باید یا ملک را تخلیه نماید یا اجاره خود را بپردازد. بسته به نظر دادگاه مبلغ اجاره می تواند از میزان اجاره پرداختی در زمان قرارداد بیشتر باشد که به آن به اصطلاح اجرت المثل می گویند. در این وضعیت موجر اجازه طرح دعوای تخلیه و دعوای مطالبه اجرت المثل را دارد.
4.مشاوره وکیل ملکی در مورد دعوای مطالبه خسارت
دعوای مطالبه خسارت در مورد ساخت و سازها و وارد شدن خسارت به ساختمان های همجوار ایجاد می شود؛ از دیگر موارد مطالبه خسارت مربوط به خسارات وارده از سوی مستاجر به ملک اجاره ای است. این خسارت ها ابتدا در دادگاه به عنوان دعوا مطرح شده و سپس کارشناس ارزیابی و تعیین می گردد. رسیدگی این گونه پروندها را باید به مجموعه های حقوقی معتبر بسپارید تا بدون نگرانی و با آگاهی بیشتر مراحل اداری آنها توسط وکیل ملکی طی شود.
5. دعاوی مربوط به سرقفلی
دعوای سرقفلی از پر چالش ترین دعاوی حقوقی ملکی است که با حق کسب و بیشه تفاوت دارد و معمولا با هم اشتباه گرفته می شوند. این دو موضوع تفاوت های بسیاری دارند و حق سرقفلی فقط برای املاک تجاری مطرح است و ارتباطی با مطالبه املاک مسکونی ندارد. حق سرقفلی با قرارداد اجاره ایجاد شده و با تمام شدن مدت زمان قرارداد، به اتمام می رسد و در صورت تمایل دو طرف قابل تمدید است.
در واقع سرقفلی یک امتیاز محسوب می شود که در املاک تجاری موجر می تواند آن را به مستاجر ارائه دهد و با پرداخت مبلغی معین مستاجر حق سرقفلی را در اختیار می گیرد. در صورتی که موجر تصمیم به انتقال ملک به شخص دیگری بگیرد احتمال ایجاد مشکلاتی نسبت به حق سرقفلی مستاجر خواهد شد که در این وضعیت می توان دعاوی مربوط به سرقفلی را مطرح کرد.
بیشتر بدانید: مالکیت نوین پروژه های تجاری عام المنفعه ؛از زبان میلاد مهرنوش
6.دعوای تعدیل اجارهبها
دعوای تعدیل اجاره بها در دعاوی ملکی حقوقی طرح می شود و منشاء آن قرارداد اجاره است و زمانی می توان دادخواست تعدیل داد که قرارداد به اتمام رسیده باشد. در صورتی که از سوی موجر درخواست تخلیه ارائه نشود و طرفین معامله برای مبلغ جدید اجاره بها توافقی نداشته باشند بیشتر در زمینه حق کسب و پیشه املاک تجاری مطرح هستند. چنانچه بعد از گذشت چند سال در اختیار داشتن این حق مستاجر هیچ مبلغی به موجر پرداخت نکرده باشد بنا به وضعیت طرح دعوای تعدیل اجاره بها امکان پذیر است. برای آگاهی از قوانین دعوای تعدیل اجاره بها می توان از مجموعه آقای املاک مشاوره حقوقی دریافت کنید و کلیه پرونده های دعاوی ملکی و حقوقی خود به این موسسه بسپارید.
قوانین دعاوی ملکی و مرجع رسیدگی به دعاوی حقوقی
مطالعه قوانین یا مشاوره با کارشناس حقوقی یکی از الزامات جهت رسیدگی به دعاوی ملکی حقوقی و اطلاع از قواعد آن است. توجه کنید که دعاوی حقوقی ملکی براساس مواد قانون آیین دادرسی مدنی قابل رسیدگی هستند. هنگام بروز اختلاف مهم ترین عامل مرجع رسیدگی کننده به اختلاف است؛ زیرا امکان طرح تمام اختلافات در موضوعات مختلف در یک مرجع واحد امکان پذیر نیست. همچنین وجود تعداد زیادی پرونده باعث مجزا شدن مراجع رسیدگی کننده شده است.
معمولا در دادگاه عمومی طرح دعاوی ملکی انجام می شود؛ علاوه بر این بعضی از دعاوی با توجه به شرایط معین شده توسط شورای حل اختلاف قابل رسیدگی هستند. دادگاه های عمومی شعبه های مختلفی دارند و آگاهی از اینکه جهت رسیدگی به دادخواست خاصی به کدام دادگاه باید مراجعه شود اهمیت زیادی دارد؛ در این راستا دریافت مشاوره از وکیل ملکی یکی از روش های کاربردی برای حل سریع تر مشکل خواهد بود.
نقش وکیل ملکی در انواع دعاوی ملکی
مهم ترین نکته در طرح انواع دعاوی ملکی کمک گرفتن از تجربیات یک وکیل ملکی است؛ این وکیل مدارک و اسناد را بررسی کرده و اطلاعات لازم را جمع آوری می کند تا بتواند دادخواست یا لایحه دفاعیه را تنظیم نموده و در دادگاه از پرونده دفاع کند. در صورت اعتراض به نظر ارائه شده وکیل ملکی می تواند اعتراض را به استحضار دادگاه برساند؛ همچنین اگر رای صادره دادگاه به نفع طرح کننده دعاوی نباشد وظیفه وکیل است که دادخواست تجدید نظر خواهی را تنظیم نماید و به دادگاه ارائه دهد. با توجه به آنچه گفته شد حضور وکیل ملکی با تخصص و تجربه بالا می تواند در احقاق حقوق و سیر موفقیت آمیز مراحل پرونده بسیار کمک کننده باشد.
جمع بندی
موسسه حقوقی آقای املاک آماده کمک به موکلین در انواع دعاوی ملکی حقوقی و کیفری با منصفانه ترین مبلغ حق الوکاله است. این مجموعه دارای بهترین وکلای متخصص در امور ملکی بوده و راهنمایی ها و مشاوره های تخصصی را در مورد نحوه انعقاد قرارداد معامله و پیگیری حقوق پرونده در جریان ارائه می دهد. در این مقاله مفصل در مورد آگاهی انواع دعاوی ملکی و نحوه طرح آنها آشنا شدیم.