معرفی بزرگراه کردستان تهران، حلقه اتصال بزرگراههای همت، حکیم و هاشمی رفسنجانی
10 تیر 1405
محله گردی

یکی از بزرگراه های شمالی- جنوبی تهران، بزرگراه کردستان است که از مرکز به شمال شهر کشیده شده است. این بزرگراه در منطقه 6 و 3 قرار دارد و این دو محدوده را به هم متصل می کند. این بزرگراه از تونل نیایش و بزرگراه هاشمی رفسنجانی شروع شده و به بزرگراه شهید گمنام منتهی می شود. طول این بزرگراه حدوداً 6 کیلومتر بوده و در هر مسیر دارای سه باند می باشد. این بزرگراه به دلیل تقاطع این بزرگراه با اتوبان های اصلی و مهم تهران، یکی از کاربردی ترین و مهم ترین بزرگراه های شمالی- جنوبی تهران است. در این مطلب به معرفی بزرگراه کردستان، موقعیت قرارگیری آن، نزدیکترین مترو و محله های نزدیک به آن می پردازیم. همچنین تقاطع ها و خیابان های اصلی که با آن ارتباط دارند را نام می بریم. پس تا آخر این مطلب با ما همراه باشید.
بزرگراه کردستان کجاست؟
این بزرگراه تقریباً در مرکز تهران واقع شده و نقش مهمی در اتصال بزرگراه همت و بزرگراه حکیم و بزرگراه هاشمی رفسنجانی دارد. این بزرگراه از محله آرارات و ظفر در شمال شهر شروع شده و تا محله جهاد و قزل قلعه در مرکز شهر ادامه پیدا می کند. این بزرگراه شمالی – جنوبی است و به صورت موازی مابین بزرگراه های چمران و مدرس قرار گرفته است.
برای دسترسی به مراکز و مکان های مهمی که در منطقه 6 تهران یا منطقه 3 تهران قرار دارند می توان از این بزرگراه استفاده کرد. بیمارستان قلب شهید رجایی، بیمارستان بقیه الله و بیمارستان خاتم الانبیا در منطقه 3 از این مراکز درمانی مهم و بزرگ هستند. این بزرگراه در مجاورت دو برج بزرگ و معروف تهران، یعنی برج آ. اس. پ و برج تهران قرار دارد. این دو برج در تقاطع این بزرگراه و بزرگراه حکیم واقع شده اند.
بزرگراه کردستان منطقه چند تهران است؟
این بزرگراه در مناطق 6 و 3 شهرداری تهران قرار دارد و موجب پیوند شریان های مهم شهر به یکدیگر می شود. با اینکه طول این بزرگراه در برابر بزرگراه های معروف تهران، بسیار کم است ولی نقش محوری در تردد سریع و راحت بین آنها را بازی می کند. این بزرگراه از بزرگراه جلال آل احمد و شهید گمنام در منطقه 6 آغاز شده و به تونل نیایش و بزرگراه هاشمی رفسنجانی در منطقه 3 متصل می شود.
این بزرگراه با اتوبان های همت و حکیم در مسیر خود تلاقی دارد که باعث جابه جایی سریع وسایل نقلیه بین این بزرگراه ها می شود. این بزرگراه طبق برنامه ریزی های شهرداری تهران، قرار است از سمت شمال ادامه پیدا کرده و به بزرگراه شهید چمران متصل شود.
بیشتر بخوانید: معرفی محله ولیعصر تهران
علت نامگذاری بزرگراه کردستان
نامگذاری بزرگراه ها و خیابان های شهر تهران به عهده شورای شهر تهران است که به دلایلی نام گذرها را تعیین می کنند. علت نامگذاری بزرگراه کردستان، در دهه 70 و بیشتر برای پیوند بین قوم کرد و پایتخت کشور انجام شد.
این نامگذاری ها در بعضی موارد برای پاسداشت و یادبود یک شخصیت مهم و بزرگ از گذشته یا برای ایجاد پیوند و ارتباط با ملت های دیگر یا اقوام دیگر کشور انجام می شود. بنابراین به دلایل سیاسی که در زمان بعد از انقلاب در منطقه کردستان وجود داشت برای ارتباط بیشتر و گرامیداشت این قوم، این بزرگراه را به این نام نامگذاری کرده اند.
نزدیکترین مترو به بزرگراه کردستان
موقعیت قرارگیری این بزرگراه در محدوده ای است که خطوط متروی شهری، در مجاورت آن قرار ندارد. ولی نزدیکترین مترو به اتوبان کردستان، ایستگاه متروی تربیت مدرس در جوار بزرگراه شهید چمران و جنوب غربی این بزرگراه است. ایستگاه متروی تربیت مدرس در خط بعد از آن، ایستگاه متروی شهید حقانی و ایستگاه متروی میرزای شیرازی نیز می تواند برای رفت و آمد به سمت این بزرگراه مورد استفاده قرار گیرد.
محله های نزدیک به بزرگراه کردستان
اتوبان کردستان در مسیر عبور خود از مرکز شهر به شمال تهران از محله های متعددی عبور می کند. این محله ها شامل محله یوسف آباد، امیرآباد، فاطمی، قزل قلعه هستند که در منطقه 6 قرار دارند.
همچنین این بزرگراه در منطقه 3 نیز از محله های توانیر، والفجر، شیراز، ونک، آرارات و ظفر عبور می کند. این بزرگراه در انتهای شمالی خود و محل تقاطع با تونل نیایش، در مجاورت پارک ملت تهران قرار دارد که در منطقه 3 واقع شده است. همچنین برای رفت و آمد به باشگاه انقلاب تهران و نمایشگاه بین المللی تهران در مجاورت بزرگراه چمران و هاشمی رفسنجانی، می توان از این بزرگراه تردد کرد.
چطوری برم بزرگراه کردستان
اگر شما هم از خود می پرسید که چطوری برم بزرگراه کردستان؟ باید بگوییم چندین مسیر برای رفتن به این بزرگراه وجود دارد. اولین مسیر از طریق بزرگراه شهید همت است که شما اگر وسیله نقلیه داشته باشید به راحتی خود را به این بزرگراه می رسانید. مسیر بعدی بزرگراه شهید حکیم است که آن هم از سمت شرق و غرب تهران به سمت این بزرگراه می رود و در منطقه یوسف آباد و توانیر با این بزرگراه تقاطع دارد. مسیر بعدی برای رفتن به این بزرگراه، از طریق بزرگراه هاشمی رفسنجانی در منطقه 2 به سمت منطقه 3 تهران است. اگر بخواهید از شمال غربی تهران و منطقه 2 به این بزرگراه بروید بهترین مسیر، همین بزرگراه هاشمی رفسنجانی است.
اگر قصد رفتن به این بزرگراه را از طریق مترو داشته باشید می توانید از طریق ایستگاه متروی تربیت مدرس به محدوده جنوبی آن دسترسی پیدا کنید. همچنین یکی از راه های دیگر، استفاده از BRT خیابان ولیعصر و پیاده شدن در میدان ونک است که شما را از خیابان ملاصدرا به این بزرگراه می رساند. به صورت کلی انتخاب مسیر دسترسی به این بزرگراه به محدوده ای که شما قصد رفتن به آن را دارید بستگی دارد.
تقاطع های بزرگراه کردستان
بزرگراه کردستان با تعدادی از اتوبان های اصلی و خیابان های شهر تهران تقاطع دارد. این تقاطع ها مخصوصاً با بزرگراه های اصلی شهر، باعث افزایش سرعت جابه جایی و روان شدن ترافیک در این اتوبان ها می شود. این بزرگراه با اتوبان های هاشمی رفسنجانی، تونل نیایش، بزرگراه همت، بزرگراه حکیم و بزرگراه شهید گمنام تقاطع دارد. همچنین این بزرگراه در مسیر خود از خیابان های رشید یاسمی، خیابان عطار، خیابان ونک، خیابان ملاصدرا، بلوار خدامی و بلوار جلال آل احمد می گذرد.

