تبدیل سند ملک وکالتی به قطعی ؛از مراحل و هزینه ها تا مدارک مورد نیاز

تبدیل سند ملک وکالتی به قطعی ؛از مراحل و هزینه ها تا مدارک مورد نیاز

13 آذر 1403

ملکی

تبدیل سند ملک وکالتی به قطعی ؛از مراحل و هزینه ها تا مدارک مورد نیاز

در این مطلب از وبلاگ آقای املاک ما در رابطه با مفهوم سند وکالتی ملک، نحوه تبدیل سند ملک وکالتی به قطعی ، مراحل تبدیل سند وکالتی به قطعی ، مدارک مورد نیاز جهت تبدیل سند وکالتی به قطعی و هزینه تبدیل سند وکالتی به قطعی با شما عزیزان صحبت خواهیم کرد اگر به هر دلیلی قصد دارید معامله ای با این نوع سند ملکی داشته باشید خواندن این مقاله به شما کمک شایانی خواهد کرد. 

فهرست مطالب

نحوه تبدیل سند ملک وکالتی به قطعی

سند وکالتی ملک چیست؟

مراحل تبدیل سند وکالتی به قطعی

مدارک لازم برای تبدیل سند وکالتی به قطعی

هزینه تبدیل سند وکالتی به قطعی

نحوه تبدیل سند ملک وکالتی به قطعی

همانطور که می دانید یافتن یک ملک مناسب پروسه ی زمان بری را می طلبد اما به یاد داشته باشید که یافتن ملک فقط مختص به خرید ملک نیست چرا که یکی از مراحل مهم و اصلی خانه دار شدن ، فرایند سند زدن ملک می باشد. سند های ملکی از انواع مختلفی برخوردارند که ما در این مطلب قصد داریم در رابطه با سند وکالتی ملک و همچنین نحوه تبدیل سند ملک وکالتی به قطعی با شما صحبت کنیم. اگر شما جزء آن افرادی هستید که می خواهید در رابطه با تبدیل سند ملک وکالتی به قطعی اطلاعات کاربردی کسب کنید و یا قصد دارید ملکی با این نوع سند معامله کنید در نتیجه خواندن این مقاله برای شما خالی از لطف نیست.

پروژه ایستاپارک هشتگرد

سند وکالتی ملک چیست؟

قبل از پرداختن به مبحث نحوه تبدیل سند ملک وکالتی به قطعی در ابتدا به معرفی سند وکالتی ملک خواهیم پرداخت . شاید در برخی از معامله‌ها سند ملک هنوز آماده نباشد و یا توافقی مابین طرفین فراهم شود که ملک به شکل وکالتی به خریدار واگذار شود تا به موجب آن خریدار بتواند با در اختیار داشتن وکالت موانعی از جمله بدهی‌های بانکی، مالیات و ... را از میان بردارد.

حسب معمول خریدار ملک وکالتی مبلغ پایین تری به نسبت ملک سند قطعی به مالک پرداخت می‌کند تا خود مراحل تبدیل سند وکالتی به قطعی را سپری کند، به یاد داشته باشید که در برخی از مواقع اهمیت ندادن تبدیل وکالت به سند احتمال دارد پیامدهای جبران ناپذیری برای خریدار به همراه داشته باشد.

مراحل تبدیل سند وکالتی به قطعی

مراحل تبدیل سند وکالتی به قطعی

بهتر است بدانید که در مراحل تبدیل سند وکالتی به قطعی اقدامات انجام‌شده باید با مبایعه‌نامه و یا قرارداد فروش تطابق داشته باشد. فراموش نکنید که گاهی اوقات اقدامات لازم جهت تبدیل سند وکالتی به قطعی نسبت به ویژگی جغرافیایی و سابقه ثبتی احتمال دارد متفاوت باشد. مراحل تبدیل سند وکالتی به قطعی به ترتیب به شرح زیر می باشد:

رجوع به دفاتر اسناد رسمی 

دارنده سند وکالتی با در اختیار داشتن برگه وکالت می‌تواند بدون حضور فیزیکی مالک به یکی از دفاتر اسناد رسمی رجوع کند و برای تبدیل سند وکالتی به قطعی درخواست خود را درج و همچنین مدارک مورد نیاز را به دفترخانه واگذار کند.

استعلام سند 

برای تبدیل سند وکالتی به سند قطعی الزامی است که سابقه و استعلام های سند معین شود، برای انجام این کار شما می‌توانید به مراکزی نظیر بانک، اداره برق، شهرداری، مالیات و سایر مراکزی که به نوعی به ملک مرتبط هستند رجوع کرده تا در صورت بدهی و یا در رهن بودن سند از سوابق آگاه شوید و سپس از مالک درخواست کنید تا بدهی‌ها را تسویه کند.

فرستادن مدارک و رجوع به اداره ثبت 

پس از طی کردن این مراحل، دفتر اسناد رسمی از تمامی مدارک و گواهی‌ها استعلام می‌گیرد در صورت تایید این مدارک را به اداره ثبت اسناد ارائه می دهد. به یاد داشته باشید که برای پر کردن فرم تبدیل سند وکالتی به قطعی باید به اداره ثبت مراجعه کنید، همچنین تمامی اطلاعات ثبت شده در سند تک برگ درج خواهد شد، بنابراین باید فرم تبدیل سند وکالتی به قطعی را خیلی دقیق و با دقت پر کنید.

تحویل مدارک 

پس از پر کردن فرم و تحویل مدارک، باید هزینه‌های مربوط پرداخت شود تا به موجب آن سند تک برگ طی یک مدت زمان مشخص، پست شود. 

مدارک لازم برای تبدیل سند وکالتی به قطعی

مدارک لازم برای تبدیل سند وکالتی به قطعی به شرح زیر می باشد:

  • اصل شناسنامه
  • اصل کارت ملی
  • سند مالکیت
  • اخذ جواز پایان کار ساختمان از سوی شهرداری
  • مفاصا حساب دارایی
  • مفاصا حساب شهرداری
  • اخذ اعتبار وکالت‌نامه از دفتر اسناد رسمی
  • استعلام ثبت
خرید خانه در تهران

هزینه تبدیل سند وکالتی به قطعی

در ابتدا باید به این نکته اشاره کرد که هزینه وکالت فروش و انتقال کردن از فرد به فردی دیگر با توجه به نوع وکالت نفاوت دارد و برای اطلاع از هزینه تبدیل سند وکالتی به قطعی باید به دفتر اسناد رسمی رجوع کنید؛ اما اگر می خواهید مورد معامله را به شکل وکالتی به فرد دیگری منتقل کنید باید مبلغ 150 هزار تومان درعوض حق التحریر به دفتر اسناد رسمی پرداخت نمائید.