مدیر ساختمان کیست ؟ آشنایی با اختیارات و شرح وظایف او

مدیر ساختمان کیست ؟ آشنایی با اختیارات و شرح وظایف او

12 دی 1400

دانستنی

مدیر ساختمان کیست ؟ آشنایی با اختیارات و شرح وظایف او

مدیران ساختمان بر عملیات و نگهداری روزانه املاک تجاری، صنعتی یا مسکونی نظارت می کنند. آنها با مستاجرین و مالکان ارتباط برقرار می کنند، فعالیت های تعمیر و نگهداری خانه داری و امنیتی مانند تعمیر و نگهداری آسانسور را هماهنگ و مدیریت می کنند و اطمینان می دهند که امکانات مطابق با استانداردها و کدهای نظارتی است. در ادامه این مقاله در مورد الزامات، وظایف، مسئولیت ها و مهارت های کلیدی مدیر ساختمان با شما صحبت می کنیم.

مدیر ساختمان کیست؟

مدیر ساختمان یکی از افرادیست که وجود آن در هر آپارتمانی واجب است. امروزه با گسترش ساخت و سازهای گوناگون و زندگی آپارتمان‌نشینی مردم با چالش‌های مختلفی روبه رو شده اند، یکی از همین چالش ها اختلافات جمعی و شخصی میان ساکنین یک ساختمان است. این مشکلات می‌تواند از بی‌نظمی در اداره اموره ساختمان باشد تا دعوای بین همسایه‌ها و عدم آگاهی از قوانین شارژ ساختمان! به نظر شما چگونه می توان این اختلافات را به حداقل رساند؟! بدون شک «انتخاب یک فرد عاقل و بالغ برای اداره امور ساختمان » یکی از راه‌هایی است که نقش به سزایی در جلوگیری از وقوع بسیاری از مشکلات یک ساختمان را دارد.

شما به عنوان مدیر ساختمان مسئول اطمینان از ایمنی و امنیت مستاجرین ساختمان، هماهنگی و مدیریت فعالیت‌های نگهداری و تعمیر و ارتباط با فروشندگان برای اطمینان از اجرای روان ساختمان‌ها خواهید بود. برای موفقیت به عنوان مدیر ساختمان، باید مهارت های سازمانی و مدیریت پروژه عالی داشته باشید و اطمینان حاصل کنید که املاک واگذار شده شما با مقررات و قوانین ساختمانی قابل اجرا، مطابقت دارد. یک مدیر ساختمان درجه یک باید بتواند به هر مشکلی که توسط مستاجران گزارش شده است پاسخ دهد و آن را حل کند.

بیشتر بخوانید: نصب دوربین مدار بسته ؛ از قوانین آن چه می دانید؟

وظایف اصلی مدیر ساختمان چیست

پیش خرید آپارتمان در تهران

مدیر ساختمان چه اختیاراتی دارد ؟

۱.هماهنگی و نظارت بر نگهداری و تعمیرات منظم ساختمان

۲.مدیریت و هدایت کارکنان و فعالیت های نظافتی و امنیتی

۳.تهیه و اجرای پروتکل ها و روش های اضطراری

۴.حفظ محیط امن برای ساکنین ساختمان و بازدیدکنندگان

۵.تهیه و نظارت بر بودجه تعمیر و نگهداری

۶.انجام بازرسی منظم ساختمان و تهیه گزارش

۷.اطمینان از مطابقت تأسیسات با خط مشی ها، مقررات و قوانین ساختمانی قابل اجرا

۸.پاسخگویی به استعلام ها و درخواست ها توسط مستاجران ساختمان و رفع هر گونه مشکل

۹.آشنایی با قوانین، مقررات و ضوابط ساختمانی مربوطه

۱۰.تفکر انتقادی قوی و مهارت حل مسئله

بیشتر بخوانید: وظایف سرایدار آپارتمان های مسکونی

نقش اصلی مدیر ساختمان چیست؟

نقش مهم مدیر ساختمان ارائه خدمات، برآورده کردن انتظارات مختلف، پشتیبانی، اطلاعات، شنونده خوب بودن و مقابله با تعارض برای ایجاد محیطی اجتماعی است که ساکنان مایل به آن هستند.

نقش آنها شامل تعامل با پیمانکاران و تامین کنندگان مختلف در انجام تعمیر و نگهداری و ارتقاء و ارائه خدماتی مانند امنیت، نظافت و نگهداری اموال است.

در ساختمان های بزرگتر، ممکن است مدیر ساختمان ملزم به مدیریت کارکنان باشد و بخشی از فرآیند استخدام و معرفی باشد. بنابراین، آنها دوباره ملزم به داشتن مهارت های مدیریتی عالی در افراد هستند.

رابطه آنها با کارکنان پشتیبانی و پیمانکاران برای اطمینان از اینکه ساختمان مکانی عالی برای زندگی و کار است، بسیار مهم است.

مدیر ساختمان چگونه انتخاب میشود ؟

مدیر یک ساختمان باید در جلسه‌ سالانه مجمع به مدت یک ‌سال با رای مالکین ساختمان انتخاب شود. یک فرد میتواند مجدد برای سال بعدی به عنوان مدیر انتخاب شود و محدودیتی در این باره وجود ندارد، گرچه بهتر است این وظیقه به صورت چرخشی بین مالکین یا ساکنین دست به دست شود تا همه نسبت به موضوع و اداره امورساختمان احساس مسئولیت کنند. نکته جالبی که شاید خیلی ها از آن مطلع نباشند این است که مدیر ساختمان می‌تواند از اشخاص حقیقی یا حقوقی خارج از ساختمان هم باشد. اعضای ساختمان می‌توانند به جای یک مدیر، چند مدیر انتخاب کنند. هیئت مدیره ساختمان از نظر اختیارات و وظایف تفاوتی با مدیر ندارد. بهتر است تعداد اعضای هیئت مدیره فرد باشد تا هنگام رای‌گیری تشخیص رای اکثریت با مشکل مواجه نشود.

مدیر ساختمان می‌تواند متشکل از یک فرد یا یک تیم باشد، خدماتی که می‌توانند توسط متخصصان اختصاصی «داخلی» یا «برون‌منبع» به‌طور کامل یا جزئی به ارائه‌دهندگان خارجی ارائه شوند.

بیشتر بخوانید: ایمن سازی ساختمان، خانه خود را ایمن کنید

پروژه گرندپارک فردیس

وظایف مدیر ساختمان

همه ما می دانیم که مدیر ساختمان نقش مهم و اساسی در اداره امور ساختمان و مدیریت مشکلات دارند. به همین منظور قصد داریم از وظایف قانونی مدیر ساختمان به شما بگوییم این تحلیل به شما کمک می‌کند بهتر از قبل با آنها وارد مذاکره شوید و یا اگر خودتان این مسئولیت را دارید، با آگاهی بیشتری شروع به کار کنید. اول از همه باید بدانید مدیر ساختمان مسئول حفظ و اداره ساختمان و اجرای تصمیماتی است که مجمع عمومی می‌گیرد.

مدیر ساختمان چگونه انتخاب می شود

وظایف مدیر ساختمان در اپارتمان

۱.اخذ و محاسبه شارژ ماهانه واحدها

او باید از ساکنان هر واحد به صورت ماهانه شارژ بگیرند. شارژ ماهانه هر واحد هم براساس نفرات و متراژ واحد محاسبه می شود.

۲.توجه به اعتراضات ساکنین

او موظف است در صورت اعتراض هر یک از ساکنین به آنها گوش کرده و با رعایت نکات اعتراضات را با خونسردی برطرف کند.

۳.بازسازی و نوسازی ساختمان

اگر در جلسه مجمع عمومی قرار بر آن شد که ساختمان نوسازی یا بازسازی شود، در اینجا مدیر ساختمان موظف است که فرایند بازسازی یا نوسازی را بر عهده بگیرد و ساختمان را بازسازی کند.

بیشتر بخوانید: بازسازی و نوسازی خانه ؛ چند نکته که باید قبل از آن بدانید

۴.ارسال اظهارنامه به ساکنین بدهکار

او موظف است که اظهار نامه را در فرم‌های مخصوص دادگاهی تهیه کرده و در سه نسخه تنظیم شده را در دبیرخانه دادگاه به ثبت برساند تا مامور دادگاه این ابلاغیه را به مالک بدهکار ابلاغ کند.

۵.عدم ارائه خدمات به واحدهای بدهکار

اگر واحدی به هر دلیلی بدهکار بود موظف است که در مدت ۱۰ روز بعد از دریافت اظهارنامه، بدهی خود را پرداخت کند. در غیر این صورت اگر از پرداخت بدهی ممانعت کرد، مدیر می‌تواند خدمات تاسیساتی نظیر آب ، برق و گاز واحد بدهکار را قطع کند.

۶. بیمه کردن کل بنای ساختمان در برابر آتش سوزی

یکی از مهم‌ترین وظایف مدیر ساختمان بیمه کردن کل بنای ساختمان است. آتش سوزی یکی از حوادث ناگواریست که ممکن است هر لحظه اتفاق بیفتد بنابراین بیمه کردن ساختمان در برابر آتش سوزی امری ضروریست. طریقه محاسبه بیمه آتش سوزی بر اساس متراژ هر واحد است.

بیشتر بخوانید: دستورالعمل های آتش نشانی در مورد ایمنی آپارتمان ها

۷.حفظ و اداره ساختمان و اجرای تصمیمات مجمع عمومی

۸.دادن گواهی تسویه حساب هزینه‌های ساختمان

۹.اطلاع رسانی تصمیمات صورت جلسات به افراد غایب در جلسه

۱۰.مطالبه بدهکاری مالکین بدهکار و پیگیری آن‌ها

سخن آخر:

به طور کلی مدیر ساختمان ، مدیریت استراتژیک و عملیاتی ساختمان و تأسیسات آن را سازماندهی، کنترل و هماهنگ می کند تا از عملکرد مناسب و کارآمد از تمام جنبه های فیزیکی آن اطمینان حاصل کند و محیط های ایمن و سازنده را برای ساکنان ایجاد و حفظ کند. 

وبسایت آقای املاک تخصصی ترین وبسایت در زمینه مشاغل ساختمانی است که صفر تا صد ساختمان را می توانید در آن به راحتی پیدا کنید. اگر پیمانکار در زمینه تاسیساتی ، تزئیناتی ، خدماتی و ساختمانی هستید می توانید خدمات خود را به صورت کاملا رایگان آگهی کنید تا کاربران آقای املاک با خدمات شما آشنا شوند.